Ajax videre i pokalturneringen efter sejr i danskerduel
Benelux

Det var danskerne fra Ajax, der trak det længste strå og slog landsmændene fra Heerenveen i pokalturneringen.

Hjemme i Amsterdam tog Ajax for anden gang på fire dage imod Heerenveen. Denne gang kunne gæsterne ikke drille storklubben, som vandt med 3-1. Begge mandskaber havde dansk islæt både på banen og bænken.

Således havde Rasmus Nissen Kristensen fundet vej til hjemmeholdets startopstilling, som det har været tilfældet gennem hele pokalturneringen. For gæsterne var den tidligere OB’er Daniel Høegh en del af midterforsvaret.

Førstnævnte fik en fremragende start på opgøret, da han allerede efter et par minutter kom i oplæggerens rolle med en aflevering på tværs af feltet til Mazraoui. I løbet af første halvleg blev det også både 2 og 3-0 for Ajax, og så var kampen næsten lukket.

Men ligesom i weekenden gav Heerenveen ikke så let op. Med lidt over fem minutter igen reducerede gæsterne, da Rasmus Nissen Kristensen gjorde sig uheldigt bemærket. Han spillede en Heerenveen-angriber helt fri til scoring, og det skabte en smule spænding.

Kort før tid fik gæsterne også tildelt et straffespark, men Sam Lammers, som i weekenden blev dobbelt målscorer i 4-4-kampen, missede fra pletten, og derefter blev det ikke til mere.

Foruden Rasmus Nissen Kristensen blev Lasse Schöne skiftet ind efter en halv times tid, mens Kasper Dolberg sad på bænken i hele opgøret. Heerenveen havde 18-årige Emil Frederiksen på bænken, men han kom heller ikke i spil.

Sejren sender Ajax i pokalsemifinalen, hvor også Willem II, Feyenoord og AZ Alkmaar er tilbage.