• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Bænket Nicolai Jørgensen: Jeg gider ikke sidde på sofaen

Den danske landsholdsangriber er for tiden ikke i startopstillingen i Feyenoord. Og det irriterer ham.

Af Kenneth Jensen

Han var topscorer i 2016/2017-sæsonen i Holland, men siden er der ikke så meget, der er gået den rette vej for angriber Nicolai Jørgensen.

Landsholdsspilleren har døjet med flere skader, og nu har han også - i hvert fald for en stund - tabt sin plads i startopstillingen.

Træner Giovanni van Bronckhorst vælger for tiden angrebskonstellationer, der er uden Nicolai Jørgensen, når han sætter sin startopstilling.

- Det er altid træneren, der tager beslutningerne, og han ved, at jeg vil spille, og at jeg ikke er tilfreds, når jeg ikke spiller. Jeg gør mit bedste, når jeg kan spiller, og jeg giver alt for holdet. Jeg gider ikke sidde på sofaen, siger den tidligere FC København-angriber til Algemeen Dagblad og forklarer:

- Selvfølgelig er man irriteret (når man ikke spiller), men det må man bare acceptere. Jeg arbejder hårdt, og jeg kommer ikke til at tude eller banke på trænerens dør hver eneste dag. Jeg skal vise mig på træningsbanen. Jeg har arbejdet meget hårdt de sidste uger, og jeg håber på, jeg snart får chancen igen.

Nicolai Jørgensen, 28 år, forklarer selv, at han var skadet i december og kom tilbage i januar. Han startede så ude fra start mod Ajax den 27. januar, hvor Feyenoord smadrede Amsterdam-klubben med 6-2. Det betød blandt andet, at van Bronckhorst - naturligt nok - holdt fast i stammen af spillere, og i den stamme er Nicolai Jørgensen altså ikke lige for tiden.

Algemeen Dagblad har regnet ud, at Jørgensen i første sæson spillede 2697 minutter i ligaen og scorede 21 gange i sin første sæson i klubben, hvor han også blev ligatopscorer. I sidste sæson spillede han 2112 minutter og scorede 10 gange, og i denne sæson er det blevet til 666 minutter og to mål.

Jørgensen var for et år siden tæt på et skifte til Newcastle United, men Feyenoord endte med at takke nej til et bud på omkring 150 millioner kroner.

Den danske angriber har kontrakt med Feyenoord frem til someren 2021.

I denne sæson har danskeren spillet syv af de 13 kampe, han har spillet i ligaen, fra start.

Superliga

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udeban...

Mere Superliga

Fokus