• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Dansk stortalent foran gennembrud? Med Ajax' førstehold på træningslejr

Victor Jensen, der for et år siden skiftede fra FC København til Ajax, er med førsteholdet på træningslejr. Det store gennembrud kan ligge og vente lige om hjørnet.

Af Kenneth Jensen

For to år siden var danske Kasper Dolberg med Ajax' førstehold på træningslejr i Østrig. Dengang var den danske angriber ukendt og et stykke fra førsteholdet, men en god træningslejr betød, at træner Peter Bosz gav danskeren chancen i første Champions League-kvalifikationskamp mod PAOK.

Dolberg scorede, vandt starterjobbet i Ajax-angrebet og scorede 23 gange i en fornem første sæson som seniorspiller, der kulminerede med en Europa League-finale, som Ajax dog endte med at tabe.

Læs også: Victor Jensen: Har haft en vanskelig periode i Ajax

Og nu kan næste dansker stå på spring i forhold til et gennembrud på Ajax' førstehold.

Ajax er i øjeblikket på træningslejr i Tyskland, hvor førsteholdet er afsted sammen med en håndfuld af de yngre spillere - blandt andre danske Victor Jensen. Og den tidligere FCK-spiller, der skiftede til Ajax for et år siden, kan tirsdag komme i Ajax for førsteholdet, når holdet bag lukkede døre spiller en testkamp mod Preußen Münster.

Offensivspilleren Victor Jensen har på bare et enkelt år taget store skridt i Ajax, hvor han først gik fra at være ungdomsspiller til at komme på andetholdet, Jong Ajax. Han scorede i sin debut for Jong Ajax og har store kvaliteter på bolden og flydende bevægelser, når han dribler med bolden.

Den 18-årige dansker har nu chancen for at vinde en plads i Ajax' førsteholdstrup og blive den næste i en lang række af danske profiler, der slår til i den store hollandske klub - det kræver dog en god træningslejr.

Ajax spiller første gældende kamp den 24. juli, hvor Sturm Graz venter i Champions League-kvalifikationen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus