• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Dansk stortalent har fået god start i Ajax: Det betyder meget

Foto: Ajax

Bare 16-årige Christian Rasmussen imponerer i hollandske Ajax, hvor han tirsdag bare skulle bruge seks minutter på banen mod Lille for at komme på tavlen i Youth League.

Af Kenneth Jensen

Christian Kjelder Rasmussen.

Det kan godt være, at du ikke har hørt det navn, men du kan godt begynde at lære det. Du kommer sandsynligvis til at høre det en del i fremtiden, for den bare 16-årige offensivspiller er et af dansk fodbolds største talenter.

I sommer blev Christian Rasmussen solgt fra FC Nordsjælland til hollandske Ajax for et stort millionbeløb, og danskeren har i alle de tre kampe, han hidtil har spillet, scoret.

Først scorede han i U17-Ligaen i Holland mod Feyenoord, siden fulgte en scoring i selvsamme turnering mod Heerenveen. Og i tirsdags var danskeren så på pletten, da han scorede i Youth League mod franske Lille. I den kamp spillede Rasmussen bare seks minutter, men det var nok til at score mod Lille.

Tre mål i tre kampe, og offensivspilleren er også glad for starten i Ajax.

- Det var godt, og jeg er glad for at få minutter og score mål. Det var en special dag for mig og min familie, siger Christian Rasmussen til Ajax' hjemmeside.

Og at lave mål er noget, danskeren har noteret sig, at han skal stå for. 

- Det betyder meget for mig. Jeg vil gerne vise mig frem og vise, hvad jeg kan, og det er at score mål. Jeg er glad for at score det mål, siger danskeren om målet til 4-0 mod Lille.

Rasmussen er blevet udstyret med den aftale, der løber frem til sommeren 2022 i Ajax. Han er seneste navn i en lang række af danskere i den hollandske klub, og på Jong Ajax, der er klubbens reservehold, løber Victor Jensen, der også spås en god fremtid.

Der er ingen danskere i førsteholdstruppen længere, efter Ajax denne sommer solgte trioen Kasper Dolberg, Lasse Schöne og Rasmus Nissen Kristensen til henholdsvis OGC Nice, Genoa og Red Bull Salzburg.

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus