• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Johan Haarløv

Danskermål i Holland og Frankrig

Danskermål i Holland og Frankrig
Illustration

Lasse Nielsen scorede sit første mål for hollandske NEC, der vandt 3-1 over Waalwijk, og i Frankrig var Martin Braithwaite også på pletten i Toulouses sejr over Lorient. 

Af Johan Haarløv

Det var en god danskeraften i går, hvor især to spillere markerede sig flot i europæisk fodbold. Lasse Nielsen, der netop er skiftet fra AaB til NEC Nijmegen, fik scoret for sin hollandske klub i sejren over Waalwijk, og i Frankrig kom Martin Braithwaite også på tavlen i Toulouses 3-1-sejr over Lorient. 

Men vi starter i Holland, hvor NEC stillede med sine tre danskere, Søren Rieks, Kevin Conboy og Lasse Nielsen. Og noget uventet var det sidstnævnte Nielsen, der skulle få en hovedrolle af de tre. 

Kort før pausen bragte Nielsen NEC i front med 2-1, da han scorede på oplæg fra Ryan Koolwijk. Inden danskerens mål havde Waalwijk åbnet kampen bedst og bragt sig i front ved Romeo Castelen, inden Navarone Foor bragte balance i regnskabet midt i halvlegen. 

I anden halvleg lukkede NEC kampen, da Michael Higdon fik bolden i nettet på oplæg af Søren Rieks. 

Sejren betyder, at NEC rykker på den rigtige side af nedrykningsstregen i Æresdivisionen. 

I Frankrig behøver Toulouse og Martin Braithwaite ikke bekymre sig om nedrykning, men kan derimod kigge opad i tabellen. Ikke mindst på baggrund af sejren over Lorient i går, hvor Braithwaite blev noteret for kampens sidste scoring til 3-1. 

Allerede midt i halvlegen blev vejen banet for en Toulouse-sejr, da Lorients Alain Traore fik rødt kodt. Men 10 mod 11 formåede hjemmeholdet alligevel at bringe sig i front ved Yann Jouffre mod slutningen af første halvleg. 

Efter pausen satte Toulouse dog tingene på plads. Først gjode Wissam Ben Yedder det til 1-1, inden Serge Aurier bragte holdet i front med en simpel inderside scoring. 

Sejren blev slået endeligt fast, da Braithwaite ti minutter før tid blev stukket fri, trak uden om målmanden og simpelt dirigerede bolden i mål med inderside til slutresultatet 3-1. 

Med de tre point rykker Toulouse op på 10.-pladsen i Ligue 1 og har otte point op til europæisk fodbold. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.