Dolberg giver julegave til Ajax: Sikrer sejr
Benelux

Med et mål var Kasper Dolberg med til at skaffe Ajax en sejr på 3-1 over Willem II. Det hollandske storhold startede ellers kampen med at komme bagud.

Selvom det er juleaftensdag, bliver der stadig spillet vigtige kampe, og Ajax skulle i dag tage imod Willem II. Ajax havde inden kampen otte point op til PSV Eindhoven på førstepladsen, så det var tre vigtige point, der blev spillet om.

Ajax kom stærkest fra land og havde bolden mest, men de formåede i første omgang ikke at udnytte de chancer, de fik. Kort inden pausen blev Kasper Dolberg skiftet ind, men heller ikke han kunne i første halvleg finde vej til netmaskerne.

Selvom Ajax stordominerede kampen, så var det Willem II, som fik scoret kampens første mål. Efter 53 minutter lagde Fran Sol nemlig bolden i kassen på oplæg af Konstantinos Tsimikas.

Ti minutter senere svarede Ajax imidlertid tilbage, og det var det unge stortalent Justin Kluivert, der var på pletten denne gang.

18 minutter før tid stod der dansk på menuen, for Kasper Dolberg viste vejen fremad for Ajax og bragte holdet foran 2-1. Danskeren har ellers haft scoringskrise i denne sæson, men i aftenens anledning var denne pakket væk.

Efter 81 minutter gjorde David Neres det så forbi, da han med sit mål til 3-1 sikrede Ajax sejren.

De tre point gør, at Ajax kan holde juleaften fem point efter PSV Eindhoven.