• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Efter stor mediebevågenhed: Dolberg havde behov for at sige fra

Efter stor mediebevågenhed: Dolberg havde behov for at sige fra
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske angriber deltog i meget, og hans familie deltog i meget, da danskeren kom frem i Ajax. Til sidst blev det nok, og så fik venner og familie besked på, at det ikke var noget, Dolberg var interesseret i.

Af Kenneth Jensen

Angriber Kasper Dolberg fik en af de mest imponerende gennembrudssæsoner længe set fra en danskers side, da han med Ajax godt nok kun blev nummer to i ligaen og tabte Europa League-finalen til Manchester United den 24. maj 2017. Men 23 gange scorede danskeren, der også hurtigt blev kædet sammen med alverdens storklubber.

Medierne stod også i kø til at portrættere den unge mand fra Voel. Dolberg skulle selv være deltage, ligesom familie og venner skulle det. Og så var der alverdens fans som skulle og sikkert stadig skal have billeder og autografer.

Men det blev også alt for meget for den danske angriber, der omvendt har haft en noget sværere sæson i år, hvor en ledbåndskade i foden har spoleret det meste af foråret.

Kasper Dolberg måtte sige stop sidste år, og det er en beslutning, han ikke har fortrudt.

Den danske angribers kometkarriere betød, at der nærmest ikke gik en dag, hvor der ikke var en stor overskrift i medierne i både Danmark og Holland, og interessen var også stigende fra medier fra andre lande.

Det med at sige fra er måske i virkeligheden en af de vigtigste ting, Kasper Dolberg har lært i karrieren, selv om det kan være svært at sige helt præcist, hvad en forholdsvis svær sæson egentlig har givet af erfaringer.

- Det er svært at sige, for jeg kan ikke sådan pege ud, hvad jeg har lært eller er blevet bedre til rent mentalt, men selvfølgelig: Det handler bare om at blive bedre og håndtere det, der kommer op imod en, på bedst mulig måde.

Du har altid virket til at god til at koble af sådan mentalt.

- Ja, det synes jeg også, men det var mere de første par måneder af sidste år, hvor jeg syntes, der var rigtigt, rigtigt meget, og jeg læste jo det hele til at starte med, men det gør jeg ikke rigtigt mere. Det var også meget min familie og mine venner, der sagde "har du set det, og har du set det".

Din familie deltog også i meget.

- Præcis. De er også blevet bedre til at lægge det fra sig, og de forstår, at det ikke er noget, jeg er interesseret i. Så på den måde er det hele blevet lidt lettere.

Kasper Dolberg er lige nu med i den danske VM-lejr, hvor han kæmper for at blive en af de 23 mand, som landstræner Åge Hareide tager med til VM-slutrunden i Rusland.

Til trods for, at sæsonen ikke er gået som hverken Dolberg eller Ajax ønskede det - klubben blev blot nummer to i ligaen - kaldte Nicolai Jørgensen, fra Ajax-rivalerne Feyenoord, forleden Kasper Dolberg for det største danske talent.

Og sådan en kommentar gør den i forvejen meget ydmyge jyde næsten mundlam.

- Jo, men det ved jeg ikke, om jeg er, men det er jeg da glad for, at han synes. Mere ved jeg ikke, om der er at sige til det. Det er dejligt at høre, siger Kasper Dolberg.

Dolberg står noteret for fire landskampe for Danmark - han har scoret en enkelt gang, det var i VM-kvalifikationen på udebane mod Kasakhstan.

Om der kommer flere mål denne sommer, må Dolberg vente med at finde ud af. Åge Hareide skærer truppen fra 35 til 26 søndag eller mandag.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus