• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Anders Dehn

Emil Berggreen endelig væk fra Mainz: Det har været en katastrofe

Foto: Getty Images

Skadesproblemer, en fejloperation og meget lidt spilletid. Emil Berggreen er glad for at komme væk fra Mainz og trives nu i FC Twente.

Af Anders Dehn

Da sommeren stod på sit højeste, fik Emil Berggreen en ny kontrakt. Angriberen forlod, efter tre et halvt frustrerende år, Mainz 05 og kom i stedet til FC Twente i Holland på en fri transfer.

Berggreen havde bare spillet 16 førsteholdskampe, fra han kom til Mainz i januar 2016, til han forlod klubben i juli 2019. Hans tid i klubben var begyndt med en fejloperation, og den sluttede med, at han ikke spillet en gældende kamp i over et år.

Til sidst glædede han sig bare til at komme videre. Over for BT opsummerer han selv perioden således:

Læs også:Hentede Emil Berggreen til Holland: Ligaen er en angribers paradis

- Jeg har ikke taget det tungt at være væk fra rampelyset, for jeg har altid været den, der kom lidt bagfra, men det har været en katastrofe. Jeg har været rigtig ærgerlig over, at jeg gik så længe i en lidt mærkelig situation med skader og en kontraktsituation, der gjorde, at jeg bare ikke spillede. Det er ikke noget, jeg ser tilbage på med glæde. Så jeg er rigtig glad for at have lukket det kapitel i Mainz og startet et nyt.

26-årige Emil Berggreen er kommet noget bedre fra start i Twente. Han har hidtil spillet seks kampe, scoret et enkelt mål, og i den sidste runde inden landskampspausen startede han inde for første gang.

I Twente er troen på danskeren stor, som sportsdirektør Ted van Leeuwen sagde til tipsbladet.dk, da han netop havde hentet Berggreen.

Læs også:Emil Berggreen om Twente-skifte: Ted van Leeuwen overbeviste mig

- Vi kan ikke forvente, at han kommer til at spille 90 minutter fra begyndelsen. Det vil bare være en bonus, hvis han gør. Så vi skal bygge ham op. Men det er acceptabelt, for hvis vi får ham fit, kan han blive fantastisk. En angriber for det danske landshold, hvis han kommer tilbage på sit gamle niveau.

Tror du virkelig, han kan blive så god?

- Det er svært at se ind i fremtiden, hvordan kroppen udvikler sig, men den kvalitet, han har, burde være god nok til at få ham til det niveau. Han er der ikke nu, for han har ikke spillet fodbold i halvandet år. Men det er målet.

Emil Berggreen får chancen for at få endnu mere spilletid på lørdag, når Twente møder Willem II.

Læs også:Skadesfri Berggreen på måltavlen for første gang i halvandet år

Læs også:Twente-chef om Emil Berggreen: Lægestaben har erklæret ham fit

Læs også:Officielt: Emil Berggreen skifter til FC Twente

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.