Det Hollandske Fodboldforbund regner ikke med, at der spilles professionel fodbold i FC Twente efter sommerferien.

En kæmpe i hollandsk fodbold kan være på vej mod afgrunden.

FC Twente har de seneste år tumlet med store økonomiske vanskeligheder, og det har blandt andet kostet klubben minuspoint i den hollandske Æresdivision, ligesom Twente er blevet udelukket fra at deltage i europæisk fodbold de næste tre år. Problemerne stikker dog endnu dybere.

Det Hollandske Fodboldforbund regner i hvert fald ikke med at se FC Twente som en klub med professionel fodbold efter sommerferien. En uafhængig undersøgelse af klubbens ledelse har anbefalet det meste af bestyrelsen at trække sig, og undersøgelsen konkluderer, at der er en ”usund kultur” i Twente.

- Sandsynligheden for, at FC Twente ikke spiller professionel fodbold næste sæson, er større end, at de gør. Der er en række vanskeligheder fra fortiden, som er svære at løse. Jeg tror, man har brug for Houdini og Hans Klok (hollandsk tryllekunstner, red.) på samme tid, siger Bert van Oostveen, der er direktør for professionel fodbold i Det Hollandske Fodboldforbund, til NOS.

Skulle FC Twente ende med at skifte statussen som professionel ud med en af semi-professionel eller amatør, vil det utvivlsomt have konsekvenser for blandt andre danske Joachim Andersen, der er fast mand i klubben. Den unge dansker er inde i en god udvikling, og han skal formentlig af sted til en anden klub, hvis Twente ændrer format i så markant grad.

FC Twente er aktuelt på 12. pladsen i Æresdivisionen og har vundet de seneste fem kampe.

SENESTE NYT...
OP | NED