• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Victor Risager

Feyenoord-manager om forgænger: Hans eneste gode beslutning var at sige op

Foto: Getty Images

Den nuværende Feyenoord-manager er ikke helt enig i, at klubbens tidligere manager skal tilskrives en del af æren for klubbens resultater.

Af Victor Risager

I efteråret blev Jaap Stam afløst af Dick Advocaat som cheftræner i Feyenoord, og de to hollandske managere indgår nu i en lille mundkrig.

Jaap Stam fortalte forleden i et interview med hollandske Trouw, at han skulle tildeles en del af æren for Feyenoords succes, efter at han forlod klubben. Klubben sluttede således på en tredjeplads i den nu aflyste Æresdivisionen, og i foråret tabte de ikke en eneste kamp i rækken, hvor det blev til seks sejre og én uafgjort.

- Jeg havde brugt fire måneder på at arbejde med de spillere. Det er let for den næste træner at fortsætte. På det tidspunkt var spillerne fitte nok til at spille mange kampe, og holdet havde kvalitet, lød det fra Jaap Stam.

Stams efterfølger, Dick Advocaat, er blevet forholdt citatet, men han er ikke helt enig i den udlægning.

- Jaap Stam har taget én god beslutning i Feyenoord, og det var at smutte fra klubben, siger Dick Advocaat ifølge Voetbal International.

Forsøger at nedtone situationen

Efterfølgende har Jaap Stam forsøgt at nedtone konflikten. Til Voetbal International fortæller han nu, at han ikke mente noget personligt imod Dick Advocaat.

- Det, Dick siger, er korrekt - det var også en god beslutning. Men pointen er, at det, jeg har sagt, absolut ikke er ment personligt. Alle, der kender mig, ved, at jeg har meget respekt for det, Dick har gjort som træner.

- Pointen er, at da han kom, var spillerne lidt mere fit, og hans start var god, siger Jaap Stam, der sidenhen er blevet hyret som cheftræner i amerikanske FC Cincinnati.  

Da Dick Advocaat overtog cheftrænertjansen i Feyenoord, havde klubben blot vundet tre af 11 kampe med Jaap Stam ved roret, og de lå på en skuffende 12. plads i Æresdivisionen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.