Fischer var med i hele kampen, da Ajax slog ADO og Hansen med 1-0
Benelux

På et flot mål af Younes besejrede Ajax ADO Den Haag med 1-0 på udebane. Dermed ligger amsterdammerne stadig nummer et i Æresdivisionen.

Det var årets første kamp for Ajax og ADO Den Haag, der begge havde danskere i startelleveren. Hjemmeholdet ADO startede med Martin Hansen i målet, mens gæsterne fra den hollandske hovedstad havde Viktor Fischer inde. Thomas Kristensen var at finde på ADO Den Haags bænk, mens Schöne havde sat sig til rette på Ajax' bænk.

Efter 11 minutter spil tog serbiske Gudejl et langskud for gæsterne, men forsøget røg en anelse over mål. Kort efter var det backen Tete, der tog et langskud, men også hans forsøg fløj over mål. Efter 21 minutter kom der dog hul på bylden. Det skete, da Joel Veltman lagde en flot aflevering til Younes, der på flotteste vis bragte gæsterne i front. Meget mere skete der ikke i første halvleg, og det gjorde, at holdene gik til pause ved stillingen 1-0 til de detroniserede hollandske mestre.

Younes var godt kørende i kampen og fremtvang 10 minutter inde i anden halvleg et frispark. Det tog Gudejl sig af, men serberens forsøg røg lige i favnen på Martin Hansen. Dernæst lagde ADO et pres, men så var der kontraer til Ajax. Efter 84 minutter fik danske Viktor Fischer en chance. Det skete, da El Ghazi fik plads og spillede danskeren fri. Landsholdsspilleren skød imidlertid lige forbi. Efter 86 minutter blev Lasse Schöne skiftet ind for målscorer Younes.

ADO pressede på til sidst, men det blev ved 1-0. Dermed ligger Ajax stadig på førstepladsen og har seks point ned til PSV, der dog senere i dag gæster Feyenoord på De Kuip.