• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Gent og Jess Thorup har fået europæisk gave: Vi har forberedt os godt

Godt nok tabte Gent den belgiske pokalfinale, men Mechelen kunne ikke komme med i Europa, så i stedet får Jess Thorup og Gent chancen.

Af Kenneth Jensen

Europa var egentlig ikke på menuen for Jess Thorup og Gent, fordi klubben endte med at tabe den belgiske pokalfinale i fjor, men da Mechelen ikke kunne stille op i Europa, bød der sig alligevel en chance for Gent.

Og den chance fortæller den tidligere FC Midtjylland-træner, at man er klar til at tage.

Klubben møder torsdag aften rumænske Viitorul i anden runde af Europa League-kvalifikationen, og Jess Thorup kan berette om et belgisk mandskab, der er klar til kamp.

- Vi har forberedt os godt i de senere uger. Uden at vide, at det var en mulighed at komme i Europa. I den preiode lagde vi fundamentet til hele vores sæson, og vi er stærke nu. Vi vil med begge hænder tage muligheden for at komme i Europa. Vi ved, at Viitorul er en svær modstander i anden runde af kvalifikationen. Det er et ungt, talentfuld hold, og de har angiveligt været i stand til at håndtere (Ianis) Hagis afgang perfekt, lød det onsdag fra den danske træner på et pressemøde.

Ianis Hagi er skiftet til Gent-rivalerne fra Genk, og rumæneren er dermed blevet holdkammerat med højre back Joakim Mæhle.

Viitorul er en klub, der både er ejet og trænet af Gheorge Hagi. Gheorge Hagi er Ianis Hagis far, og så er han en af rumænsk fodbolds største navne nogensinde.

Første opgør mellem de to mandskaber spilles i Belgien, og så er der returkamp i Rumænien næste torsdag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus