• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Jagtet af store klubber: Jess Thorup forlænger med 15-årigt stortalent

Foto: Gent

Der var tilbud fra flere klubber, men til sidst valgte en bare 15-årig offensivspiller at forlænge med belgiske Gent.

Af Kenneth Jensen

Selv om der ikke er meget at juble af for tiden, kan Jess Thorup og resten af Gent-ledelsen godt gå og smile lidt i disse dage.

Den belgiske klub har nemlig holdt store klubber væk og har formået at forlænge aftalen med en bare 15-årig offensivspiller, der kan spille på kanten og i angrebet.

På sin hjemmeside fortæller Gent, at man har skrevet under på en aftale, der løber frem til sommeren 2023, med det belgiske stortalent Malick Fofana.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Manchester United har udset sig Atletico-stjerne

Fofana er en spiller, der er spået en stor fremtid, og og han imponerede for Gents U15-hold i den sæson, der lige er lukket ned, ligesom han var en profil for det belgiske U15-landshold.

Kantspilleren havde masser af tilbud, men valgte at forlænge aftalen med Gent. Ligarivalerne fra Club Brugge, Genk og Anderlecht havde alle sendt et bilud afsted til Fofana, og også den hollandske talentmaskine AFC Ajax havde et tilbud liggende på bordet.

Men til syvende og sidst valgte Malick Fofana at blive hos Gent, og det er de ikke overraskende glade for i den belgiske klub.

Læs også:Jupiler Pro League: UEFA kan ikke udelukke os fra europæisk fodbold

- Med forlængelsen af den talentfulde angriber, viser klubben ikke kun ambitioner i forhold til A-holdet, men også når det handler om ungdomsudvikling. Målet er, at vores talentfulde unge spillere skal være en del af førsteholdet. Fremtiden ser lys ud, og vi ønsker Malick stor succes i vores klub, skriver klubben på hjemmesiden.

Da man har valgt at lukke sæsonen i Belgien ned, slutter Gent som nummer to i rækken. Den endelige bekræftelse på en sæsonafslutning skal dog fortsat godkendes, og UEFA ligger pres på for at få ligaen spillet til ende.

Læs også:Dansk indkasttræner: Måske er jeg i United eller Tottenham næste år

Læs også:Avis: Arsenal kigger på Thorups stjerne

Læs også:Thorup er blevet vicemester: Vigtigt at få en afklaring

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.