Benelux

Jess Thorup og Gent banker Genk og Joachim Mæhle

Jess Thorups Gent-mandskab vandt her til aften 4-1 over Genk, der havde Joakim Mæhle med i startopstillingen.

Det er gået ganske udmærket for Jess Thorup i Gent hidtil i denne sæson, og klubben befinder sig således på en aktuel andenplads i den bedste belgiske række.

I aftes tog Thorups tropper så imod Gent, der ligger på en sjetteplads i tabellen. Til opgøret var den danske u21-landsholdsback, Joakim Mæhle, som sædvanligt med i startopstillingen for Genk. Den norske landsholdsspiler Mats Møller Dæhli fik debut for gæsterne, da han blev indskiftet 62 minutter.

Genk kom faktisk foran i opgøret, da den tidligere Celta Vigo-spiller Theo Bongonda efter 16 minutter kunne banke dem på 1-0.

Udeholdets føring holdt helt indtil det sidste minut i første halvleg. Her fik Gent udlignet ved iranske Milad Mohammadi, der scorede med en noget forkølet afslutning.

Kort inden i halvleg var det så Gents tur til at komme foran, da Roman Bezus gjorde det onde ved Genk. Til allersidst gik det så helt galt for Joakim Mæhle og kompagni, da Vadis Odjidja og Anderson Niangbo kunne gøre det til 3-1 og 4-1, kort før slutfløjtet.

Jess Thorup henter således en vigtig sejr i den belgiske førstedivision. Der er dog syv point op til Club Brügge på førstepladsen, som endda har spillet to kampe færre.