• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Kritik af Thorup-udmelding: Mærkeligt at kaste håndklædet i ringen

Foto: Getty Images

Den danske træner har været ude at sige, at han er sikker på, at Club Brugge bliver belgisk mester. Det forstår en tidligere toptræner ikke.

Af Kenneth Jensen

Danske Jess Thorup og Gent kom i weekenden ned på jorden efter en ellers fin start på sæsonen, da klubben ude mod Club Brugge tabte med hele 0-4.

Club Brugge er startet denne sæson med at hente 23 af 27 mulige point, og i de første ni kampe er der bare gået tre scoringer ind på holdet.

Og Thorups mandskab blev altså i weekenden sendt hjem med et klart nederlag, hvilket efterfølgende fik danskeren til at sige, at han er sikker på, at Club Brugge vinder mesterskabet i denne sæson.

Udmeldingen fra Thorup får ikke just en tidligere toptræner fra Belgien til at klappe i hænderne. Tværtimod.

Læs også:Thorup kaster håndkædet i ringen: Udråber Club Brugge som mester

- Det ville jeg aldrig selv sige, men han lykkedes jo med at tage presset væk fra sit hold, er analysen i Het Nieuwsblad fra Hugo Broos:

- Man ender med at sige, at man ikke længere spiller om mesterskabet, fordi det allerede går til Club Brugge. Så nu spiller han for at blive nummer to, og jeg synes, det er mærkeligt at kaste håndklædet i ringen efter 10 kampe, siger han.

Godt nok har både Gent og Club Brugge kun spillet ni kampe, men langt de fleste hold har rundet de 10 kampe i rækken, hvilket er årsagen til, at Hugo Broos nævner tallet 10.

Broos har en fortid som træner for blandt andre Club Brugge, Anderlecht, Genk, og han var senest midlertidig træner for Oostende. Han er flere gange blevet kåret til den bedste træner i Belgien, så hans stemmer fylder en del i Belgien.

Broos er helt med på, at Club Brugge er stærkest lige nu, men han peger også på, at der er meget af sæsonen endnu.

Læs også:Rosted glæder sig til derby: Det skulle være helt sygt

- Det er ikke åbenlyst for mig, at de bare kører igennem resten af sæsonen. Hvis præstationerne daler lidt, skal et hold som Gent være klar på at slå til og udnytte det. At Brugge lige nu er det bedste hold på papiret, kan man som træner godt se, men at de skulle være mester med næsten 30 kampe igen, er jeg ikke enig i, lyder det videre fra Broos.

Jess Thorup overtog for et års tid siden trænerjobbet i Gent, og danskeren førte klubben til den belgiske pokalfinale, som dog endte med et meget skuffende nederlag til Mechelen fra den næstbedste række.

Gent er dog alligevel med i Europa League, fordi Mechelen ikke kunne stille op.

Jess Thorups mandskab ligger aktuelt nummer tre i den bedste række - seks point efter Club Brugge.

Læs også:Thorups tropper fik uafgjort i Ukraine

Læs også:Dansk profil forlænger i Malmø

Læs også:Video: Vanvittigt drop af tidligere FCK'er - Thorup rasende på bænken

Læs også:Jess Thorups Gent slår franskmænd i Europa League

Superliga

Mere Superliga

Fokus