• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Legende kan blive Nicolai Jørgensens holdkammerat: Han knuste mit hjerte

Legende kan blive Nicolai Jørgensens holdkammerat: Han knuste mit hjerte
Foto: Getty Images

Den danske angriber Nicolai Jørgensen kan meget vel få konkurrence i angrebet fra den hollandske legende Robin van Persie. Og det er en mand, som Jørgensen beundrer.

Af Kenneth Jensen

I sommer hentede Ajax rutinerede Klaas-Jan Huntelaar tilbage til klubben og hollandsk fodbold, efter Huntelaar de senere år har været på kontrakt i store europæiske klubber som Real Madrid, AC Milan og senest syv år i Schalke 04. Her er han konkurrent til danske Kasper Dolberg, der dog i øjeblikket er skadet.

Søndag står Huntelaar derfor over for Feyenoord i Hollands største kamp, "De Klassieker", når rækken i Holland starter op igen efter en mindre vinterpause. På det andet hold ventes Nicolai Jørgensen at være med fra start i angrebet, men på sigt kan danskeren se frem til interessant og hård konkurrence fra en anden hollandsk legende.

Der er nemlig meget seriøse rygter om, at Robin van Persie er på vej tilbage til Feyenoord, hvor karrieren tog fart. Den 34-årige angriber skiftede i 2004 fra Feyenoord til Arsenal og blev siden en af verdens bedste angribere. Masser af mål i Arsenal, Manchester United og senest tyrkiske Fenerbahce.

Nu kigger han på en retur til Feyenoord, og det er faktisk noget, som vækker følelser i danske Nicolai Jørgensen.

- Vi ved ikke mere, end hvad alle I andre ved, siger danskeren til Fox Sports på spørgsmålet, om van Persie er på vej til Feyenoord.

- Vi må se - jeg håber det. Jeg var stor fan af ham, da jeg var yngre, og jeg håber virkelig, han kommer, for han kan give holdet meget, og han er en fantastisk fodboldspiller.

- Jeg var stor fan af Arsenal, da jeg var yngre, og da han forlod klubben, knuste han mit hjerte.

- Han skiftede til Aresnal i en ung alder og havde en svær start, men lige pludseligt var han ustoppelig og scorede mere end 30 mål på en sæson, også utrolig i Manchester United, siger danskeren.

En eventuel tilgang af van Persie fkan å betydning for NIcolai Jørgensen. Hvis danskeren ikke præsterer sit bedste, kan det sagtens tænkes, at klubben giver chancen til det rutinerede klubikon.

Omvendt må man også regne med, at Jørgensen har ret lang snor - i sidste sæson blev han topscorer for Feyenoord og i den hollandske række med 21 mål i Feyenoords mesterskabssæson.

Denne sæson har omvendt været svær for både Jørgensen og Feyenoord. Kun syv gange har den 27-årige angriber scoret, og klubben ligger blot nummer fem i tabellen - 14 point efter topholdet PSV og ni efter ærkerivalen Ajax, som altså er modstanderen på søndag.

I det omvendt opgør, der blev spillet i Rotterdam, misbrugte Nicolai Jørgensen et straffespark, inden han stod for en assist. Det var dog Kasper Dolberg, der stjal showet med to mål i Ajax' sejr på 4-1 ude over Feyenoord.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus