• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Medie efter Arnesen-fyring: Han forkludrede aftale med stortalent

Foto: Getty Images

Danske Frank Arnesen er blevet opsagt i Anderlecht, efter han blev kørt ud på et sidespor til sidst. Danskeren nåede dog - ifølge et belgisk medie - at forkludre en aftale for et 18-årigt stortalent.

Af Kenneth Jensen

Det blev til under et år som teknisk direktør i belgiske Anderlecht for danske Frank Arnesen.

Arnesen, der har en direktør-fortid i klubber som HSV, Tottenham Hotspur og Chelsea, blev i sidste uge fyret i Anderlecht, og nu fortæller det belgiske medie hln.be så historien om, hvorfor danskeren fik sparket i klubben.

Læs også:Officielt: Anderlecht fyrer Arnesen efter mindre end et år

Frank Arnesen blev nemlig overflødig og havde ikke rigtigt noget at sige til sidst i Anderlecht. Ifølge mediet var han ikke involveret i det daglige arbejde efter ansættelsen af Vincent Kompany som træner, og i stedet for at arbejde som teknisk direktør havde han opgaver som chefscout fra starten af denne sæson. Han var blandt andet med til at hente den 16-årige nordmand Noor Kristian Arnstad. Det var ikke det, Arnesen blev hentet til Belgien for.

Samtidig var der ifølge hln.be utilfredshed med det arbejde, Frank Arnesen lavede. Blandt andet havde klubben identificeret det brasilianske stortalent Igor Gomes Silva som en spiller, man ville hente. Den 18-årige forsvarsspiller var på besøg i Bruxelles, og alt pegede sådan set hen mod en aftale. Men til sidst fik Anderlecht ikke lukket en aftale, og mediet skriver, at det var Arnesen og scoutteamet, der forkludrede det. I stedet er forsvarsspilleren skiftet til FC Barcelona.

Læs også:Avis: Anderlecht fyrer Frank Arnesen

Det er nu ikke, fordi Frank Arnesen går sulten i seng den næste tid. Arnesens løn i Anderlecht var ifølge hln.be på omkring 350.000 kroner om måneden, og fyringen giver også Arnesen et stort beløb - angiveligt får han af Anderlecht 4,5 millioner kroner efter fyringen.

- Frank finjusterede vores scouting-system og bidrog til handlerne med Michel Vlap, Derrick Luckassen og det norske talent Kristian Arnstad. Vi takker Frank for alt, han har lært os, og ønsker ham al mulig succes i hans videre karriere, skrev klubben på sin hjemmeside i forbindelse med fyringen.

Arnesen blev ansat i december sidste år og altså afskediget i starten af oktober. Han blev hentet i hollandske PSV, hvor han var rådgiver for bestyrelsen, samtidig arbejdede han også som kommentator omkring det danske A-landshold.

Læs også:Kompany bliver spillende træner i Anderlecht

Læs også:Morten Olsen tror på Frank Arnesen i Anderlecht: Han har brug for tid

Læs også:FC Midtjylland har afvist bud fra belgiske mestre

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Godt corona-nyt i Randers FC

Efter Thomas Thomasbergs positive test er Randers-truppen blev testet, og her er der ikke tegn på et smitteudbrud.

Mere Superliga

Fokus