Schøne og Fischer med spilletid, da Ajax besejrede PSV med 2-0 i hollandsk topkamp
Polfoto: Francisco Seco
Benelux

Ajax-danskerne var med til at spille mesterskabstitlen tættere på den hollandske hovedstad, da PSV blev besejret med 2-0 på Philips Stadion. Schøne fik 72 minutter, mens Fischer blev skiftet ind for sin landsmand og fik de sidste 18 minutter.

Tipsbladet i Eindhoven på Philips Stadion

PSV-Ajax var kampen, alle talte om i Holland i dagene op til dagens brag i Eindhoven. I bussen tæt på Schphol-lufthavn i Amsterdam, på banegården i Utrecht og selvfølgelig også i Eindhoven. Ajax- og PSV-fansene var begge i stemning til kampen, og så gjorde det ikke dysten mindre interessant med danske briller, at Lasse Schøne startede inde.

PSV havde inden kampen 66 point, mens gæsterne havde 65. Altså ville en potentiel vinder have en favorabel position i den hollandske mesterskabs-kamp.

Kampen var dårlig nok to minutter gammel, da Arkadiusz Milik fik udebaneafsnittet til at gå amok. Det skete, efter Lasse Schøne var trukket ind i banen, spillede bolden til en medspiller, der smækkede bolden over til den anden side. Her fik Joel Veltman bolden og lagde et indlæg den ind til den 22-årige polak, der stod alt for umarkeret. Den tidligere Augsburg-spiller fik headet solidt til bolden, og så var det nærmest en formalitetssag for angriberen at lave sit 16. mål i sæsonen.

17 minutter var spillet, da Schøne lavede den ene lækkeri efter den anden. Med stepovers og hæl og tå lykkedes det ham at sætte tre mand af og lave en finurlig tunnel på en af sine modspillere, inden han afleverde bolden videre på midten af banen.

Godt en halv time var spillet, da Santiago Arias gik godt med frem og smækkede et fladt indlæg indover. Her kom skurken fra tirsdagens kamp i Madrid først på bolden, Jürgen Locadia, og skød få centimeter forbi den ene opstander. Få minutter senere fik mexicanske Hector Moreno en stor mulighed, da et indlæg fra Locadia havnede hos den 28-årige forsvarsspiller, der imidlertid skulle have gjort mere ved muligheden.

Younes viste, hvorfor han bliver betragtet som et stort talent, da han lavede en lækker tunnel på Arias og spillede bolden ud til Milik i et kontra-stød. Polakken var alene igennem med Zoet, der imidlertid kom godt ud af sit mål og flot fik reddet angriberens forsøg. Og kort før pauseteen fik selvsamme Milik en gigantisk mulighed, da et Schøne-frispark havnede hos polakken, der fra nært hold sparkede langt over mål. Holdene gik til pause ved stillingen 1-0 til gæsterne.

Kort inde i anden halvleg lavede serbiske Nemanja Gudelj et godt stød og kom på skudhold. Den 24-årige midtbanespillers forsøg røg dog lige forbi mål, da han trykkede af fra kanten af feltet.

Narsingh var alene igennem efter en times spil, men den 25-årige fløjs forsøg blev pareret væk med benet af Cillessen. Luuk de Jong opsnappede returen, men det kom der ikke meget godt ud af.

Younes fik igen drevet gæk med Arias, men tyskerens forsøg røg i sidenettet. Kort forinden havde PSV fået et mål annuleret på grund af offside, som så ud til at være god nok.

Efter 72 minutter gik Lasse Schøne ud for Viktor Fischer. Schøne, der alt i alt spillede en fin kamp og både var med fremme offensivt og defensivt. Og kort efter, Fischer var kommet ind, blev det 2-0 til gæsterne. Det skete, da Anwar El Ghazi kom alene igennem efter dårligt PSV-forsvarsspil, og så var det en formalitetssag at gøre det til 2-0. Noget, der fik Ajax-fansene til at storme ned mod plexiglasset og banke på det i ren eufori. Smukke scener i det sydhollandske.

Efterfølgende forsøgte PSV, men Ajax-defensiven var for solid til værterne. Gæsterne sejrede 2-0, og det gør, at Frank de Boers tropper har to point ned til PSV. Der resterer seks kampe af den hollandske Æresdivision.