Schöne nettede, da Ajax tæskede Rotterdam
Benelux

Lasse Schöne kom på måltavlen, da Ajax Amsterdam besejrede Sparta Rotterdam med 5-2.

Efter en februar måned med blandede resultater for Ajax Amsterdam hentede den hollandske storklub i sidste weekend en tiltrængt storsejr på 4-1 over SC Heerenveen.

Søndag fulgte Ajax så op på sidste uges fine resultat med endnu en storsejr, da de var på besøg hos Sparta Rotterdam, som havde tidligere Brøndby-spiller Frederik Holst med fra start.

Det startede ellers skidt for Ajax, der efter 32 minutter kom bagud ved Michiel Kramer. Minuttet efter udlignede Klaas Jan Huntelaar dog og så var der igen balance i regnskabet.

Efter pausen var der klasseforskel. Kun ni minutter skulle der gå før at danske Lasse Schöne sparkede Ajax i front på et flot frisparksmål, og fem minutter senere blev det så også 3-1 ved Justin Kluivert.

Nedturen fortsatte for Sparta Rotterdam, og med 24 minutter igen blev det også 4-1 ved Hakim Ziyech. Den 24-årige marokkaner var dog ikke færdig endnu, og med få minutter igen gjorde midtbanespilleren det også til 5-1.

Hjemmeholdet fik dog pyntet lidt på resultatet til sidst, da Ryan Sanusi reducerede til slutstillingen 5-2.

Ajax Amsterdam er på trods af sejren fortsat syv point efter PSV Eindhoven i toppen af den hollandske Eresdivisie.

Lasse Schöne og Frederik Holst var ikke de eneste danskere på banen. Også Rasmus Nissen Kristensen startede inde for Ajax, inden at han blev udskiftet med tyve minutter igen.