Benelux

Schöne på tavlen i Ajax-lussing

Ajax blev slået med tenniscifre af Feyenoord i søndagens topopgør.

Der var danskeropgør på programmet i Æresdivisionen, da Feyenoord søndag eftermiddag to imod Ajax.

Hjemmeholdet havde Nicolai Jørgensen med på bænken, mens Lasse Schöne startede inde for gæsterne, der desuden havde Rasmus Nissen på bænken.

Og det blev en mindre behagelig oplevelse for Ajax-danskerne, der måtte gå fra banen med et 6-2 nederlag i rygsækken.

Det startede ellers godt for gæsterne, der kom foran efter otte minutter på mål af netop Lasse Schöne. Danskeren sparkede et frispark et par meter udenfor feltet direkte i kassen.

Men Feyenoord svarede hurtigt igen med to mål på et kvarter. Toornstra og Berghuis stod for dem. To minutter efter Berghuis scoring udlignede Ziyech for Ajax, men kort før pausefløjt bragte Robin van Persie hjemmeholdet foran igen.

Og van Persie var på pletten igen 10 minutter inde i anden halvleg med sin scoring til 4-2. Efter 68 minutter kom Nicolai Jørgensen på banen, og han nåede at hive en assist frem 84. minut, hvor Ayoub scorede til 6-2. 10 minutter tidligere havde Vilhena gjort det til 5-2 for hjemmeholdet.

Resultatet betyder, at Feyenoord haler ind på Ajax i toppen af ligaen. Ajax ligger fortsat på andenpladsen med 47 point, mens Feyenoord nu har 39. PSV sidder stadig på førstepladsen med 52 point.