• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Store roser til tidligere AaB'er: Måske den bedste højre back i Belgien

Foto: Getty Images

Den tidligere AaB-back Joakim Mæhle har haft et fremragende år i Genk, og han er måske den bedste højre back i Belgien, lyder det nu fra tidligere toptræner.

Af Kenneth Jensen

De fører den belgiske liga med ni point ned til Club Brugge og Antwerpen, og i det hele taget har det indtil videre været en fremragende sæson for Genk, der også fortsat er med i Europa League.

Mens Marcus Ingvartsen stort et ikke har haft en rolle på holdet, har højre back Joakim Mæhle været fast mand på holdet, og ifølge Johan Boskamp har Mæhle storspillet.

Hollænderen Boskamp er en stor stemme i det belgiske, hvor han over en lang årrække stod i spidsen for klubber som Anderlecht, Genk, Genk og Standard Liege, ligesom han har haft trænerjob i blandt andet England. Nu analyserer han kampe.

Selv om han lige har problemer med Mæhles nationalitet, er han begejstret for det, han har set fra Genks højre back.

- Mæhle, han er norsk, ikke? Han angriber fremragende. Han er måske den bedste højre back i Belgien. Positioneringen skal stadig blive bedre, men det skal nok komme for knægten. Han kan også stadig forbedre sine pasninger, siger hollænderen til Het Laaste Nieuws og forklarer, hvorfor han mener, Mæhle er bedre end nogle af de andre backs i belgisk fodbold:

- Mæhle har mange flere fodboldmæssige kvaliteter. (Collins) Fai og (Luis Pedro) Cavanda (begge fra Standard Liege, red.) har ikke helt samme klasse. De forsvarer måske lidt bedre, lyder det blandt andet fra Boskamp.

Joakim Mæhle, 21 år, skiftede til Genk tilbage i 2017 fra AaB. Han var i januar genstand for bud fra engelske Southampton, og til sommer ventes det, at den danske back er med i Niels Frederiksens U21-landsholdstrup, der tager til U21-EM i Italien.

Genk slog blandt andet Brøndby ud af Europa League-kvalifikationen denne sæson - klubben har i Europa League trukket Slavia Prag i den kommende knockoutrunde.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.