Benelux

Thorups tropper mistede vigtigt skridt i toppen

33-årige Dieumarci Mbokani blev den store helt, da han med to scoringer var med til at sikre Antwerp en 3-2-sejr over Jess Thorup og Gent.

Jess Thorup har ført Gent til en topplacering i den bedste, belgiske række, hvor man efter 14 spillerunder indtog andenpladsen med 28 point - fem efter Club Brügge på førstepladsen.

Men torsdag aften skulle man på en svær opgave ude mod et andet tophold, Antwerp, der var nummer seks inden kampen.

Thorups mandskab fik dog en god start på topopgøret, og det blev 0-1 godt 20 minutter inde i kampen, hvor gæsternes ukrainske profil, Roman Yaremchuk, fik loppet bolden over Antwerp-keeper Sinan Bolat efter en lynhurtig Gent-kontra.

Føringen formåede man til gengæld ikke at holde særlig længe.

Et indlæg fra venstre blev rettet af, og omkring kanten af feltet havnede den for fødderne af rutinerede Dieumerci Mbokani, som klappede til kuglen første gang. Thomas Kaminski kunne intet stille op ved afslutningen, og så stod det 1-1 efter 25 minutter.

Det var 33-årige Mbokanis 14. scoring i sæsonen.

Og det skulle blive endnu værre for Thorup og co., som i det 32. minut fik et straffespark imod sig.

Elisha Owusu fik sparket bolden op på sin højtløftede arm, og Lior Refaelov konverterede sikkert fra ellevemeterpletten. Kampen var vendt på kort tid, og 2-1 var også stillingen ved pausen.

Men også i anden halvleg fortsatte nedturen for Gent, og efter 48 minutter var Mbokani atter på spil.

Ivo Rodrigues var desuden manden med oplægget for anden gang i kampen, da han fik løftet bolden ind foran mål, hvor Mbokani stod klar til at heade den i nettet.

Til Thorup og spillernes store held var der fortsat masser af minutter til at vende opgøret på hovedet, men gæsterne måtte vente helt indtil overtiden på 3-2-scoringen.

Jonathan David faldt til jorden i Antwerp-feltet og appellerede for straffespark, og mens alle kiggede på dommeren, kom canadieren på benene og tog bolden med sig forbi tre forsvarsspillere.

Så var han alene igennem med Bolat, og den unge angriber skuffede igen.

Men mere blev det ikke til, og det sluttede derfor med et 3-2-nederlag til Jess Thorup, hvilket sender Antwerp op på fjerdepladsen - to point efter Gent.