Uafgjort sikrer Anderlecht mesterskabet
Benelux

Anderlecht sikrede sig det belgiske mesterskab, efter holdet på hjemmebane fik et point mod konkurrenterne Zulte-Waregem.

Sidste sæsons belgiske mestre fra Anderlecht gentog bedriften søndag eftermiddag, hvor man med et enkelt point hjemme mod Zulte Waregem lige præcis holdt netop Zulte-Waregem fra at tage titlen.

Kampen mellem de to mesterskabsaspiranter sluttede 1-1, efter Zulte-Waregem kom foran 1-0 57 minutter inde i kampen. Men glæden var kort for Zulte-Waregem, da Anderlecht udlignede til slutresultatet 1-1 to minutter senere. Men 10 minutter igen blev Anderlecht reduceret til 10 mand, men trods en nervøs slutfase var man i stand til at holde stand og genvinde det belgiske mesterskab.

Hvis de derimod sidder og ærgrer sig i Club Brügge, er det ganske forståeligt. Med en sejr 1-0 over Racing Genk skulle Jesper Jørgensens klub håbe på en sejr til Anderlecht for at kravle op forbi Zulte-Waregem på andenpladsen og dermed nappe en Champions League-kvalifikation. Det skete som bekendt ikke, og så må danskerklubben nøjes med Europa League næste sæson.

I søndagens sidste kamp i den belgiske liga vandt Standard Liege med 4-3 over Lokeren.