• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Oliver Pirchert

Værtsfamilie hjalp Schöne som teenager: Jeg savnede Danmark

Da Lasse Schöne kom til Heerenveen, skulle han pludselig stå på egne ben. En opgave, han ikke kunne have løftet uden sin værtsfamilie i Holland.

Af Oliver Pirchert

Bare 16 år gammel var Lasse Schöne, da han skiftede til SC Heerenveen. Dengang var han ikke vant til at klare dagligdagens gøremål helt selv, så derfor gik han en udfordrende tid i møde.

Men til danskerens store held stod en værtsfamilie klar til at hjælpe ham med det samme.

- I starten havde jeg et kæmpe problem i Holland. Jeg skulle stå på egne ben. At lave mad og ordne tøjvask var ikke lige noget, jeg kendte til som 16-årig. Jeg behøvede dog ikke at bekymre mig om det, takket være min værtsfamilie. Derfor var jeg heller ikke fristet til at købe pizza eller noget i den stil hver dag. De havde en slagterbutik derhjemme, så jeg fik altid noget lækkert kød at spise, griner Lasse Schöne i et stort interview med den hollandske avis, Metro.

Det var dog ikke lutter lagkage for teenageren, som skulle vænne sig til at bo i udlandet. Savnet til Danmark var stort.

- Jeg forsøgte at gøre præcis, som jeg havde gjort i Danmark. Jeg savnede mit hjemland. Men hvis du kun træner for at komme hjem og spille alene foran en konsol, bliver du ensom. Derfor talte jeg så meget som muligt med medspillere og venner. Det hjalp enormt. Jeg boede i tre år sammen med familien Hylkema og havde en fantastisk tid, fortæller Lasse Schöne.

- Jeg begyndte virkelig at elske disse mennesker. Uden dem ville jeg nok ikke have været så længe i Heerenveen, konkluderer danskeren.

Selvom den nuværende landsholdsspiller fik styr på sit sociale liv, var livet på fodboldbanen ikke nemt. Efter fire år i klubben var Lasse Schöne endnu ikke noteret for en eneste kamp for førsteholdet.

Af den grund skiftede han tilbage i 2006 til De Graafschap i den næstbedste, hollandske række.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus