• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Afvist: Bundesliga-klub tilbød rekordsum for Jacob Bruun Larsen

Afvist: Bundesliga-klub tilbød rekordsum for Jacob Bruun Larsen
Foto: Getty Images

Stuttgart, som Jacob Bruun Larsen var udlejet til i foråret, var klar til at betale 12 millioner euro, omkring 90 millioner kroner, for den danske komet. Det ville have været klubrekord, men Dortmund sagde nej.

Af Anders Dehn

Man skulle ikke tro det, når man ser på, hvor meget - eller lidt - Jacob Bruun Larsen spillede for Stuttgart i foråret, men den danske offensivspiller imponerede stort i klubben. Så stort, at den i sommer var klar til at lægge en rekordsum for ham.

Det fortæller Stuttgarts sportsdirektør, Michael Reschke, forud for Bruun Larsens gensyn med klubben i den kommende weekend. Her gæster han og Borussia Dortmund Mercedes-Benz Arena, men havde skæbnen villet det anderledes, havde Bruun Larsen stillet op for Stuttgart i stedet, selv om han kun fik fire kampe for holdet i forårssæsonen.

Læs også: Jacob Bruun Larsen om succes: Dortmund ville aldrig sælge mig

- Vi var klar til at betale den højeste transfersum i klubbens historie for ham. Vi tilbød Dortmund 12 millioner euro (90 millioner kroner, red.). Men Michael Zorc (sportsdirektør i Dortmund, red.) var slet ikke til at tale med og afviste tilbuddet kategorisk, siger Reschke til Bild.

Han fortæller desuden, at Stuttgart fortsatte med at overvåge Jacob Bruun Larsen hen over sommeren i håbet om, at han ikke ville få ret megen spilletid i opstarten og dermed alligevel være tilgængelig at købe. Men danskeren brændte en kanon opstart af, scorede blandt andet fire mål i én kamp, og dermed var hans held Stuttgarts uheld, som Reschke siger.

Læs også: Jacob Bruun Larsen vil have A-landsholdsdebut og spille U21-EM

Han er dog ikke i tvivl om, at der gemmer sig et stort talent i den danske U21-landsholdsspiller.

- Jeg er i gang med min 40. sæson i professionel fodbold. Men i den tid har jeg ikke oplevet fem spillere, som var så modne i den alder (20 år, red.), som Jacob er. Det gælder hans selvmotivation, hans fodboldintelligens og hans karakter. Han er en top-knægt, siger Stuttgarts sportsdirektør.

Jacob Bruun Larsen er godt i gang med sit gennembrud i international fodbold. Han har spillet fem kampe, scoret tre mål og lagt op til to for Dortmund i denne sæson. Han scorede også for U21-landsholdet, da det i tirsdags sikrede sig en billet til EM til sommer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus