Brandvarme Aubameyang reddede Dortmund

Borussia Dortmund havde svært ved hjemme at knække Ingolstadt, men i kampens afsluttende fase slog Pierre-Emerick Aubameyang til med to træffere.

Dortmund indtager komfortabelt andenpladsen i Bundesligaen. Denne tendens skulle man fortsætte lørdag, da Ingolstadt gæstede i ens vær udekamp. Gæsterne har dog været en positiv overraskelse i denne sæson, og man drillede da også længe værterne i lørdagens kamp. To sene scoringer fra en brandvarm offensivspiller blev dog afgørelsen i 2-0 sejren til Dortmund.

Dario Lezcano åbnede med en god mulighed for gæsterne, der ikke ville være statister. Et brag fra 25 meter blev dog flot reddet af Roman Burki i Dortmund-målet. Som første halvleg gik overtog favoritterne dog, hvor Pierre-Emerick Aubameyang havde to gode forsøg før pausen, mens også Adrian Ramos bød sig til. Cifrene var dog helt lige ved pausen.

Anden halvleg startede med noget længere mellem chancerne. Leitner var tæt på midtvejs efter et godt gennembrud, men generelt havde Dortmund svært ved at bryde igennem gæsternes defensiv. Først i slutfasen lykkedes dette. Med et kvarter igen satte værterne flot spillet op, og et indlæg havnede hos Pierre-Emerick Aubameyang, der sikkert nettede til 0-1.

Det fik gæsterne frem, hvilket skabte plads for 2-0 scoringen til Dortmund kort før tid. Gonzalo Castro leverede smukt forarbejde til at sætte Aubameyang op til sin anden scoring, der lukkede kampen med cifrene 2-0, der blev kampens resultat.

Pierre-Emile Højbjerg fik seks minutter på banen, da Schalke 04 lørdag gæstede Darmstadt. Her sikrede scoringer kort før og efter pausen sejren på 0-2 til gæsterne. Augsburg og Frankfurt spillede 0-0 i en kamp, hvor den tidligere Brøndby-keeper Hradecky lykkedes med at holde buret rent for gæsterne.

Leverkusen trynede Hannover med 3-0, mens Werder Bremen og Hertha Berlin leverede dagens målfest med hele seks træffere. Her bølgede kampen frem og tilbage, og med 3-3 som slutresultat mistede Hertha vigtige skridt på tredjepladsen.