• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Troels Bager Thøgersen

Dansk træner forsøgte at lokke tysk klub til køb af United-stjerne

Dansk træner forsøgte at lokke tysk klub til køb af United-stjerne
Foto: Getty Images

Danmarks tidligere U/21-landstræner Flemming Serritslev har rejst kloden tynd de seneste ti år, og for år tilbage havde danskeren et talent, der senere skulle vise sig at blive en af Europas bedste.

Af Troels Bager Thøgersen

Efter sin tid som assistenttræner på A-landsholdet og U/21-landstræner tog den tidligere Vejle-spiller Flemming Serritslev på eventyr som fodboldtræner og fodboldleder.

I 2008 valgte Flemming Serritslev at blive cheftræner for en klub i Nigeria, selvom Armeniens fodboldforbund også havde udvist interesse for den tidligere danske U/21-landstræner.

Eventyret i Nigeria sluttede efter få måneder, da den nigerianske klub Nasarawa United holdt op med at betale løn til deres danske cheftræner, og hjemme i Danmark ringede den danske fodboldtræner til generalsekretæren i Armeniens forbund for at høre, om armenierne havde et job.

Det havde de, og i Armeniens U/21-trup løb Flemming Serritslev ind i én af de bedste spillere, han nogensinde har haft.

- Det var tydeligt at se, at Henrykh Mkhitaryan var et ekstraordinært talent. Han var fantastisk hurtig, havde en enestående teknik, kunne sparke med begge ben og kunne også finde ud af at heade. Hvad kan man ellers bede om? Hvis jeg skal sige noget, så er Mkhitaryan og mange af de andre spillere, jeg havde, meget selvkritiske. De tager det så alvorligt. Min største opgave var at få dem til at tro på, at de var gode nok. For det var de.

Den danske landstræner for Armeniens U/21-landshold syntes, Mkhitaryan var så god, at han forsøgte at få midtbanespilleren direkte fra den armenske liga til en klub i Tyskland.

- Jeg har en god ven, der arbejdede i FC Köln, og jeg ringede til min ven og fortalte, at vi havde en Ausnahmespieler [enestående spiller] gående i Armeniens U/21-trup. Min ven undersøgte det, og en uge senere vendte han tilbage og sagde, at FC Köln desværre ikke kunne bruge en spiller fra Armenien. Det har vi så grint af mange gange siden da. Nogle gange kan spillere fra lande, der ikke er blandt de 75 bedste i verden, måske godt bruges alligevel. De spillere dukker op alle steder, siger Flemming Serritslev til Tipsbladet.

- Mkhitaryan var fantastisk at arbejde med. Han er også et fantastisk menneske. Han er ydmyg, intelligent, jeg har kun godt at sige om ham. Det er sjovt at se ham i dag i Manchester United, ligesom det var i Dortmund, hvor han også ramte et rigtig højt niveau.

Du kan læse hele interviewet med Flemming Serritslev i fredagens udgave af Tipsbladet.

Her kommer den 70-årige dansker ind på sit nuværende job som landstræner for Papua Ny Guinea, der i de to kommende uger spiller afgørende VM-kvalifikationskampe, der i sidste ende kan sende den lille nation ud i en playoff med New Zealand og måske endda Sydamerikas femmer i VM-kvalifikationen, som lige nu er Argentina.

Du kan også høre mere om, hvordan det har været at arbejde som klubleder i Iran, Nigeria og Armenien, og i fjerntliggende Papua Ny Guinea, der var et af verdens dårligste landshold, da Flemming Serritslev overtog holdet i begyndelsen af 2016.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her -

ekstrabladet.dk/ebladet/.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:
- Interview med Jens Stryger Larsen før landsholdsugen og Rumænien-Danmark
- Interview med Erik Marxen om trængte Randers før sidste runde af Superligaens grundspil
- Interview med Viborgs Alexander Jakobsen om at løbe tusinde gange rundt om en sø og vælge et bundhold
- En Stille Trænersnak med Morten Wieghorst
- Interview med FC Nordsjælland-profilen Emiliano Marcondes
- Champions League-gennemgang
- Spiltips
- Resultater

Superliga

Mere Superliga

Fokus