• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

To danskere klar til Bundesligaen: Köln rykkede op med firemålssejr

Foto: Getty Images

Frederik Sørensen og Nikolas Narteys FC Köln er som det første hold i denne sæson klar til oprykning til Bundesligaen. Ingen af danskerne var dog med, da holdet bankede Greuther Fürth 0-4 mandag aften.

Af Anders Dehn

Mens den ene nedrykker Hamburger SV er i store vanskeligheder, går det bedre for FC Köln. Holdet er efter bare én sæson i 2. Bundesliga klar til at vende tilbage til Tysklands bedste række efter en 0-4-sejr ude over Greuther Fürth.

Der resterer to runder af denne sæson, og det står nu klart, at Frederik Sørensen og Nikolas Narteys klub ikke kan hentes. Det har holdet dog ikke de to danskere at takke for i særlig høj grad.

Sørensen har spillet fire ligakampe i denne sæson, mens Nartey har fået bare en enkelt. De var heller ikke med i Fürth mandag aften.

Kampen var desuden André Pawlaks første i spidsen for Köln. Markus Anfang blev fyret efter seneste spillerunde, selv om holdet altså indtog førstepladsen i ligaen og var på vej mod oprykning. Det var dog lige gået gennem en serie på fire kampe uden sejr, hvorfor Pawlak blev forfremmet fra andetholdstræner til førsteholdet.

Efter Köln er ræset om den anden direkte oprykningsplads og playoffpladsen tæt. Paderborn, Union Berlin og Hamburger SV ligger alle inden for ét point forud for de to sidste runder i 2. Bundesliga.

Paderborn og HSV møder hinanden på søndag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.