• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Morten Jørgensen

Danskerklubber i Bundesligaen involveret i spionsag

Eintracht Frankfurt har gennem flere år haft adgang til RB Leipzigs konto, hvilket har givet klubben mulighed for hemmelige oplysninger.

Af Morten Jørgensen

I løbet af foråret udsprang en sag om spionage i Superligaen, hvor AaB og AGF var involveret, men den blev hurtigt lagt i seng igen af de to Superliga-klubber. Nu lurer en større sag om spionage i Bundesligaen.

Ifølge den tyske avis, Bild, har en ansat fra Eintracht Frankfurt gennem flere år indsamlet spillerdata fra RB Leipzig.

- Han var i stand til at se alle data fra spillere, som den anden klub var interesseret i – såsom præstationsrangeringer, kontraktdetaljer, klausuler og videoer. Det stak dybt, fortæller Jürgen Kost, der er chef for International Soccer Bank, der er en datavirksomhed, som giver kunder informationer om fodboldspillere.

Det koster angiveligt 127.000 kroner om året at få adgang til databasen, men en ansat i Eintracht Frankfurt havde fået adgang til den konto, RB Leipzig har benyttet sig af. Derfor kunne klubben, der har Frederik Rønnow på lønningslisten, se informationer om de spillere RB Leipzig var interesserede i.

Både Eintracht Frankfurt og RB Leipzig har bekræftet, at der er gang i en sag, og begge danskerklubber vil nu have undersøgt sagen.

Eintracht Frankfurt har taget afsked med den medarbejder, der havde adgang til RB Leipzigs konto.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.