• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Nicklas Grodt Degn

Delaney og Dortmund skuffer stort mod oprykkere

Union Berlin fik sin første Bundesliga-sejr nogensinde med en sejr over vicemestrene Borussia Dortmund, der ellers sad på spillet i Berlin.

Af Nicklas Grodt Degn

Union Berlin er i den tyske Bundesliga for første gang nogensinde, og det, der endte med noget af en varm velkomst har den tyske hovedstadsklub så småt vekslet til en god start i det nye selskab. Lørdag aften tog de en meriterende 3-1-sejr hjemme over Borussia Dortmund.

Berlinerne åbnede ballet efter 22 minutter, men få minutter senere udlignede Dortmund ved Paco Alcacer.

Det slog dog ikke modet ud af Union Berlin og fem minutter inde i anden halvleg bragte oprykkerne sig igen foran ved Marius Bulter.

Dortmund sag på spillet fra start til slut og Union Berlin kunne kun mestre 26 procents boldbesiddelse, men det var mere end rigeligt, da de igen i 75. minut fik sat bolden ind og lukket kampen til 3-1. Thomas Delaney spillede 46 minutter for Dortmund, mens Jacob Bruun Larsen kom ind til de sidste fem minutter.

Sejren er Union Berlins første i Bundesligaen nogensinde. De åbnede sæsonen med et 0-4-nederlag hjemme til RB Leipzig, men fik derefter 1-1 mod Augsburg og er med dagens sejr altså oppe på fire point for tre kampe. Borussia Dortmund har seks point.

Superliga

Mere Superliga

Fokus