• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Delaney om fire bænkpladser i streg: Kan ikke huske, hvornår det sidst skete

Foto: Getty Images

Thomas Delaney mistede i oktober sin plads på Borussia Dortmunds hold, og det var uvant for landsholdsspilleren. Han havde nærmere regnet med, at den slags ville skete i sidste sæson.

Af Anders Dehn

Det gik over stok og sten for Thomas Delaney i hans første sæson i Borussia Dortmund. Han strøg direkte ind på holdet, og der blev han, med mindre han var skadet eller havde karantæne.

I begyndelsen af denne sæson blev bænkpladserne hyppigere, men Delaney spillede stadig en del. Lige indtil slutningen af oktober, hvor han helt mistede sin plads på holdet. I de fire kampe op til den afgørende EM-kvalifikationskamp mod Irland var danskeren slet ikke på banen.

Læs også:Skadet Delaney om Dortmund: På vej i den rigtige retning

Den slags ujævne forløb havde han egentlig forventet af sin første sæson, men da den gik så godt, som den gjorde, kom det bag på ham, at han pludselig var reserve her i anden sæson.

- Jeg synes, jeg er ret god til at skille fodbold og livet ad. Jeg kan godt fungere som menneske, selv om jeg ikke er i den bedste situation på fodboldbanen. Men jo, selvfølgelig. Som jeg sagde til nogle andre der i starten af sæsonen: Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst ikke har spillet fire kampe i streg. Og været fit og på bænken, siger Thomas Delaney til Spillerforeningen.

Læs også:Dortmund-boss vil ikke kommentere på stjerne-rygter

- Og det kom efter de sidste tre måneder, hvor jeg havde været den med flest minutter. Så jo, jeg var overrasket. Men altså, jeg har prøvet det før, og det, der har hjulpet, er at skubbe det til side.

Midtbanemanden har dog svært ved at gøre noget ved bænkpladsen i øjeblikket. Han måtte udgå af Irland-kampen med en skade, og den holder ham ude til januar måned.

Delaney er noteret for ni kampe i alle turneringer i denne sæson. Han har siddet på bænken i lige så mange.

Læs også:Jacob Bruun Larsen misser Barcelona-brag

Læs også:Thomas Delaney skadet i Dublin: Sidder ude til januar måned

Læs også:De samme som sædvanlig: Her er de nominerede til Årets Fodboldspiller

Superliga

Mere Superliga

Fokus