En 28-årig mand er anholdt for bomberne mod Dortmunds spillerbus - han ville tjene penge på aktiehandel.

Siden der sprang tre bomber ud for Borussia Dortmunds fyldte spillerbus, der var på vej til stadion forud for Champions League-kampen mod Monaco har der været spekuleret voldsomt i, hvad motivet bag har været. 

Både islamister og højreorienterede kræfter har taget skylden for angrebet, men nu viser det sig formentlig, at der ligget et helt andet motiv bag. 

Tysk politi har nemlig natten til fredag anholdt en 28-årig mand, der nu er hovedmistænkt i sagen.

Manden, der bliver beskrevet som tysk-russer har været overvåget af tysk politi i uges tid, og det lader til, at hans plan har været af økonomisk ladet. Han ville slet og ret tjene penge på at dræbe spillere, så Dortmunds aktiekurs ville falde drastisk, hvilket han igennem såkaldte put-optioner ville kunne sikre sig en milliongenvist på ved at spille på de faldende aktier.

Den 28-årige mand havde frem mod angrebet lånt penge, som han havde brugt til at købe de såkaldte put-optioner, men som bekendt gik hans plan ikke, da ingen spillere kom alvorligt til skade, og da fodboldklubbens aktiekurs kun faldt en anelse efter angrebet var der ingen gevinst at hente for den mistænkte. 

Manden bliver nu i stedet sigtet for drabsforsøg, oplyser tyske medier, der også skriver, at sagen nu opfattes som opklaret. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?