Dortmund udbygger føring efter sejr og Bayern-kollaps

Både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen startede på banen for Dortmund, der på udebane tog en smal sejr over midterholdet Mainz 05. Bayern München blev snydt for sejren i overtiden, hvor bundholdet Fortuna Düsseldorf udlignede efter målfest. Dortmund er nu ni point foran i tabellen.

Dortmund udbyggede lørdag eftermiddag føringen over Bayern München, da begge hold var i aktion i Bundesligaen. Men hvor Dortmund på udebane vandt 2-1 over Mainz 05, måtte Bayern München i overtiden se sig snydt for sejren mod Fortuna Düsseldorf.

Dortmund havde både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen med fra kampens start, da de på udebane mødte midterholdet Mainz 05. Dortmund topper Bundesligaen, og gik ind til kampen som klare favoritter.

De skulle dog helt frem til midten af anden halvleg, før gæsterne bragte sig foran. Spanske Paco Alcacer har fået en bragende god start i klubben, og den fortsatte, da han bragte Dortmund foran på oplæg af Marco Reus.

Den føring holdt dog kun i fem minutter, da Mainz' Robin Quaison bragede udligningen i mål. Men glæden varede kort for hjemmeholdet. Fem minutter efter udligningen satte Lukasz Piszczek nemlig det afgørende mål i nettet, der sikrede Bundesligaens førerhold den forventede sejr.

Den blev ekstra værdifuld, eftersom de store rivaler fra Bayern München endnu engang smed point. Det lignede ellers længe, at de forsvarende mestre skulle tage sejren, men det kører ganske enkelt bare ikke for storklubben for tiden.

De var ellers foran 2-1 ved pausen efter mål af Niklas Süle og Thomas Müller, mens Dodi Lukebakio reducerede kort for pausefløjt. Et kvarter inde i anden halvleg scorede Thomas Müller sit anden mål i kampen, og ved stillingen 3-1 med en halv timer skulle man tro, at kampen var lukket.

Men efter 78 minutter blev Dodi Lukebakio også dobbelt målscorer, og i tredje minuts overtid fuldførte han både sit eget hattrick og Bayern Münchens nedtur, da han sendte udligningen i nettet til stillingen 3-3.

Dermed er Bayern München placeret på 5.pladsen med 21 point, hvilket er hele ni point efter Dortmund på førstepladsen.