• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Nicolai Jørgensen er ny spiller i FC København, men allerede sidste sommer forhandlede parterne om et skifte.

Af Ronni Vester

FC København har sikret sig en særdeles spændende nyerhvervelse til denne sæson. Stortalentet Nicolai Jørgensen er efter en hård tid i Leverkusen og Kaiserslautern tilbage i Danmark, men allerede for et år siden, var de danske vice-mestre ude efter den nu 21-årige Jørgensen.

- Jeg begyndte at savne en hverdag med sikkerhed. Sådan er det i fodbold. Når du spiller, så kører det hele, men når du ikke spiller, så begynder man at lægge mærke til de ting, man savner. Den sommer ville jeg egentlig gerne have været udlejet, men på det tidspunkt sagde Leverkusen nej, og det var faktisk også første gang, at jeg snakkede med FC København. Allerede der ville jeg gerne have været hjemme, men måske ville det have været for tidligt, siger Nicolai Jørgensen til Tipsbladet.

I stedet for et skifte til FC København blev Nicolai Jørgensen i Leverkusen, men gennembruddet udeblev, og Jørgensen blev vinteren efter udlejet til kriseramte Kaiserslautern. Her oplevede den unge dansker et sandt mareridt i en klub omgivet af kaos og nedrykningkamp. Nu er Jørgensen så endelig tilbage i Danmark, og spørgsmålet er, og det unge stortalent ikke tog skridtet fra 1. division til Bundesligaen for tidligt?

- Jo, det gjorde jeg. Men det var svært at sige nej til sådan et tilbud som 19-årig. Men det er nemt at være bagklog, for var jeg ikke blevet skadet i starten, var det hele måske gået anderledes. Jeg ved ikke, om det var for tidligt at tage til udlandet, men det var for tidligt at tage til en storklub som Leverkusen. Jeg burde måske have valgt en anden liga som eksempelvis den hollandske eller måske en Superliga-klub. Men på den anden side er jeg nu tilbage i Danmark som en profil i Superligaen. Var jeg kommet til en dansk klub som 19-årig, så havde jeg været et helt ubeskrevet blad, siger Jørgensen.

I fredagen udgave af Tipsbladet kan du komme tættere på Nicolai Jørgensens, der både er et kæmpe talent og et ubeskrevet blad. Her fortæller han om udlandseventyret, der forblev uforløst, og hvorfor valget lige netop faldt på FC København.