• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Haaland glæder sig over Delaney i Dortmund: Det er godt at have en dansker

Foto: Getty Images

Erling Braut Haaland og Thomas Delaney kan tale norsk og dansk med hinanden, og det har de haft rig lejlighed til i styrkelokalet, da de begge er skadet.

Af Anders Dehn

Selv om Erling Braut Haaland betragtes som et af verdens størst talenter, og han lige har skiftet klub for 150 millioner kroner, er han stadig en teenager, der lige er kommet til Borussia Dortmund, hvor landsholdsspillere udgør stort set alle medlemmer af truppen.

I den situation kan det være rart at have en indgang til at tale med folk, og det har Håland med Thomas Delaney. Dels genoptræner de begge i styrkelokalet efter skader, dels kan de to skandinaver tale norsk og dansk sammen.

Læs også:Raiola tager bladet fra munden: Håland ville ikke til United nu

- Mats (Hummels, red.) virker som en flink fyr, og jeg har også en dansk fyr her i Thomas, så jeg kan tale mit modersmål med ham. Han er også en god fyr, men det synes jeg, de alle er, siger Erling Braut Haaland til klubbens egen hjemmeside.

Thomas Delaney har ligeledes fået et godt indtryk af sine norske holdkammerat. Han noterer sig blandt andet, at Haaland er en stor, stærk angriber, som de ikke har haft i lang tid i Dortmund, og så fremhæver han også deres fælles tid i træningslokalet.

Læs også:Solskjær om Håland: Han er en spiller, jeg godt kan lide

- Jeg tror ikke, de andre spillere har set ham så meget, fordi vi har været i styrkelokalet. Naturligvis kommer han også til mig og vi kan tale dansk-norsk sammen, hvilket de andre ikke forstår. Det er altid godt, siger Delaney med et grin.

Danskeren, nordmanden og deres holdkammerater er i øjeblikket på træningslejr i spanske Marbella, hvor de forbereder sig til forårssæsonen i Bundesligaen. Dortmund overvintrer på fjerdepladsen og tager hul på anden halvdel af sæsonen den 18. januar ude mod FC Augsburg.

Læs også:Kasper Schmeichel er Årets Fodboldspiller

Læs også:Officielt: Haaland på plads i Dortmund

Læs også:Delaney om fire bænkpladser i streg: Kan ikke huske, hvornår det sidst skete

Superliga

Mere Superliga

Fokus