• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Haalands far: Dortmund passer perfekt

Foto: Getty Images

Erling Braut Haaland var særdeles eftertragtet fortæller farmand Alf-Inge Haaland nu. Han fortæller også, at det helt og holdent var sønnens beslutning at skifte til Borussia Dortmund.

Af Kenneth Jensen

Han smadrede mål ind for Red Bull Salzburg, og det sikrede denne januar angriber Erling Braut Haaland, 19 år, et skifte til Tyskland og Borussia Dortmund.

Det overraskede de fleste, at netop Dortmund løb med Haaland, for interessen var enorm for normanden, hvor en klub som Manchester United lod til at være mest sandsynlige destination.

At det endte med et skifte til Jacob Bruun Larsens og Thomas Delaneys klub var ene og alene angribers egen beslutning.

Læs også:Raiola: Derfor valgte Haaland Dortmund over United

- Der var, som du siger, en del klubber, der var interesserede. Vi syntes, at Dortmund passede perfekt til ham. Og heldigvis faldt det hele på plads, siger faren Alf-Inge Haaland, der selv har en lang karriere som professionel fodboldspiller bag sig.

Forklaringen på, at det blev Dortmud, er simpel.

- Dortmund er en fantastisk klub. De har vist, at de kan udvikle spillere. Det, kombineret med, at de var gode og som regel gør det godt i Champions League og i Tyskland, gør det til en vældig spændende ting at være en del af, siger Alf-Inge Håland.

Læs også:Haaland glæder sig over Delaney i Dortmund: Det er godt at have en dansker

Faren forklarer også, at det altså hverken er ham eller agenten Mino Raiola, der har tvunget skiftet til Dortmund ned over hovedet på teenageangriberen.

- Det er altid en spiller, som har det sidste ord. Det er ikke slavekontrakter længere. Det var Erling, som havde lyst til at gøre det. Vi pørvede at sikre gode forhold, siger han.

Erling Braut Haaland scorede otte gange i seks Champions League-kampe for Salzburg, og i ligaen blev det til 16 scoringer i 14 kampe.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Chelsea-stjernefrø skal afløse Sané

Læs også:Officielt: Dortmund sælger midtbanespiller til Portugal

Læs også:Leipzig-boss venter på det uundgåelige: Timo Werner skal til en storklub

Superliga

Mere Superliga

Fokus