2016-03-21 11:33
Foto: Michael Sohn/Polfoto

Hovedstadsklubben Hertha Berlin kan ikke fylde det kæmpestore Olympiastadion, hvorfor de ønsker et nyt og mindre et til deres hjemmekampe.

Hertha ligger lunt i svinget til at kvalificere sig til Champions League i næste sæson med en flot tredjeplads i Bundesligaen. Det vil være første gang i 17 år, at Hertha Berlin kvalificerer sig dertil, og det vil utvivlsomt skabe en hype i byen omkring byens bedste fodboldhold. 

Men selvom klubben ligger så godt til, kan de ikke fylde deres stadion. Og det er ikke fordi, at de som sådan mangler fans. Det olympiske stadion i Berlin, Olympiastadion, er ganske enkelt bare for stort. 

Tilskuergennemsnittet for denne sæson ligger på cirka 50.000, men eftersom at det ikoniske fodbold- og atletikstadion kan husere 74.244 tilskuere, er der fortsat en tredjedel af stadion, som ikke bliver benyttet til hjemmekampene. Derfor ønsker Hertha-sportsdirektør, Michael Preetz, nyt stadion. 

- Det olympiske stadion er en smuk arena, men bare forestil dig stemningen fra vores store Østkurve, hvis det var et rent fodboldstadion. Tiden er kommet til at kigge på moderne løsninger, forklarer Preetz til Bild. 

- Jeg har fulgt Hertha i 20 år, og det gennemsnitlige fremmøde på stadion har altid været ens - så omkring 50.000. Problemet er ikke antallet af fans, men det olympiske stadions store kapacitet. 

Bild spekulerer derfor ligeledes i et nyt fodboldstadion med plads til et sted mellem 50- og 60.000 tilskuere. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?