• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Johan Haarløv

- HSV har den næste Özil

- HSV har den næste Özil
Illustration

Hamburger SV's 19-årige tyrkiske talent, Hakan Calhanoglu, har ifølge Karlsruhe-legenden Winfried Shafer potentiale til at blive lige så god som Mesut Özil.

Af Johan Haarløv

Du kender sikkert ikke Hakan Calhanoglu, men hvis man skal tro Karlsruhe-legenden Winfried Shafer, kommer du nok snart til det. Den 19-årige tyrker, der spiller i Hamburger SV, har lige så meget potentiale som Mesut Özil, mener Schafer. 

- Calhanoglu er den nye Özil. Hakan er helt ekseptionel, han har masser af selvtillid og mod, og han er bare helt fænomenal, siger Schafer til Bild. 

Den offensive tyrker var i sidste sæson udlejet til Karlsruhe, hvor Schafer altså selv har en fortid, og der var Calhanoglu en af de bærende kræfter på holdet, der sikrede oprykning til 2. Bundesligaen. 

Nu er han tilbage i Hamborg, og der får træner Bert van Marwijk en vigtig rolle i tyrkerens udvikling. 

- Ligesom Özil kan han nå helt til tops. Men hvis det skal lykkes, skal han have en træner, der hele tiden prøver at gøre ham bedre. Hakan har brug for en træner, der konstant opmuntrer ham mentalt. 

- Jeg ved ikke, hvordan Bert van Marwijk arbejder, men hvis han ikke skaber en god forbindelse med Calhanoglu, bliver knægten nødt til at finde en anden klub, hvor han kan udvikle sit talent. 

Til trods for sin unge alder har Calhanoglu allerede fået debut på det tyrkiske landshold. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus