• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

HSV ramt af skandale: Afrikaner mistænkt for at spille med falsk identitet

Foto: Getty Images

HSV's Bakery Jatta har formodentlig løjet sig to og et halvt år yngre, ligesom navnet også er anderledes i virkeligheden.

Af Oliver Okstrøm

Tyskland er ofte synonym med, at der er totalt styr på sagerne, men sådan ser det ikke ud i den nordtyske tradtionsklub HSV, hvor der nu frygtes, at en af klubbens spillere har spillet med falsk identitet.

Det skriver den tyske avis Bild.

Det drejer sig om den 21-årige Bakery Jatta fra Gambia, som skulle have spillet for Hamburg-klubben med et falsk navn og falsk alder. I stedet skulle han rigtigt hedde Bakary Daffeh, men da han ankom til Tyskland i 2015 oplyste han altså anderledes, forlyder det.

Avisen kiggede nærmere på sagen efter et tip, og i de seneste uger har de undersøgt sagen med massive beviser på, at Jatta i virkeligheden skulle hedde Daffeh, ligesom han skulle have fødselsdag 6. november 1995 - og altså ikke 6. juni 1998.

Dermed skulle han altså være to og et halvt år ældre end han først havde oplyst. Alderen skulle desuden have meget at sige, da han kom til landet som asylansøger, da en højere alder end den oplyste ville gøre processen sværere.

Den gambiske spiller tiltrak sig masser af opmærksomhed, da han kom på kontrakt i HSV efter han var kommet til landet som flygtning, men nu er der altså kommet lidt mørke skyer over Bakery Jatta/Daffeh.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.