• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Hummels følger i Matas fodspor

Den tyske forsvarsspiller har besluttet at donere en procent af sin løn til velgørende formål.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Mats Hummels har fulgt Juan Matas opfordring om, at de professionelle fodboldspillere donere lidt af deres løn til velgørenshedsprojektet Common Goal initiative.

Den spanske midtbanespiller opfordrede i sidste uge sine kollegaer til at støtte op om projektet Common Goal initiative, hvis ambition er, at formidle støttekroner til 120 forskellige græsrødsorganisationer, som arrangerer forskellige fodbold-projekter i 80 lande rundt om i verdenen.

- Da jeg hørte om Common Goal, vidste jeg, at det var en mulighed for fodboldverdenen at være med til at gøre noget godt i verdenen, og det vil jeg gerne være med til. Jeg synes, at vi kan gøre mere for at give de stigende indtægter i fodboldverden en dybere mening, siger Mats Hummels.

Mata udtrykker stor glæde ved tyskerens udmelding, og glæder sig over VM-vinderens opbakning.

- Jeg kender ikke Mats personligt, så jeg var dejlig overrasket, da han kontaktede mig og ville snakke om Common Goal-projektet. Han forstår virkelig, hvad det er, vi forsøger at udrette, siger Juan Mata.

Manchester United-spilleren har udtalt, at han ønsker at samle et ‘starting XI’ med spillere, som donere en procent af sin løn til Common Goal initiative.

Superliga

Mere Superliga

Fokus