• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Jannik Vestergaard bedst af alle: Flest Bundesliga-mål af alle forsvarere

Jannik Vestergaard bedst af alle: Flest Bundesliga-mål af alle forsvarere
Foto: Getty Images

Den store dansker har udviklet sig til et uhyggeligt våben på dødbolde, og i 2017 har ingen været i stand til at matche to-meter-mandens mål.

Af Kenneth Jensen

Når Borussia Mönchengladbach får et hjørnespark eller et frispark i en farlig situation, bevæger den danske to-meter-mand Jannik Vestergaard sig med frem. Sådan har det altid været, men hvor den 25-årige dansker tidligere har været en i flokken af farlige headere, er der nu et øget fokus på danskeren.

Og det forstår man godt.

Læs også: Videodommer fældede Vestergaard: Der går noget af charmen og rytmen

Så når den traditionsrige danskerklub onsdag aften får besøg af Bayer Leverkusen i den tyske pokalturnering, holder Leverkusen med sikkerhed et ekstra øje med Vestergaard, hvis den danske landsholdsspiller er med. 

For med syv scoringer i Bundesligaen i kalenderåret 2017 er Jannik Vestergaard den mest scorende forsvarsspiller i Tysklands bedste række. Blandt andre foran dygtige folk som David Alaba og Raphaël Guerrero, der begge har scoret fem gange.

At gå ud af 2017 som fast mand for Gladbach og med vished om, at han er den mest scorende forsvarsspiller i 2017, betyder noget for Jannik Vestergaard.

- Hvorfor det lige er gået sådan, er svært at sige, men det er et punkt, som jeg har haft fokus på. Jeg har forsøgt at blive bedre til at udnytte min højde, størrelse og fysik generelt, og det er fedt, når det lykkes. Det er også noget, som er med til at hjælpe, siger Jannik Vestergaard til tipsbladet.dk.

De mange mål betyder altså også større respekt fra modstanderholdets side. Det kan også åbne op for, at andre fra holdet kommer i nemmere situationer omkring dødbolde, fordi Jannik Vestergaard tager meget opmærksomhed, når han bevæger sig frem fra forsvaret.

- Det er klart, at det ikke er de nemmeste betingelser, man har, når man har scoret nogle mål. Det er en ekstra udfordring. Det er jo lidt det samme med Real Madrid og Sergio Ramos. Selv om modstanderne ved, at han er målfarlig, kommer han alligevel til chancer og scorer mål. Så man må bare tage kampen op, selv om de er mere opmærksom på det. Det er heller ikke kun mig, der har scoret - vi er et af de farligste hold efter standardsituationer, siger Jannik Vestergaard.

Han går på en lille juleferie med en sjetteplads i Bundesligaen i bagagen - samme pointantal som Borussia Dortmund på tredjepladsen. Det er tæt mellem de tophold, der ikke hedder Bayern München.

Schalke 04, Dortmund, Leverkusen, Leipzig, Gladbach, Hoffenheim og Frankfurt ligger alle inden for fire point i tabellen. Det er nok primært de klubber, der kæmper om de europæiske pladser. Der resterer halvdelen af sæsonen i Tyskland, altså 17 kampe.

- Overordnet set er det fint. Vi ligger á point med flere andre hold, så det er grundlæggende positivt, men der er stadig plads til forbedring. Vi har ikke levet op til det fulde potentiale i vores trup. Vi har ikke været helt stabile nok i vores præstationer, blandt andet fordi vi har en del unge spillere. Men som vi lærer hinanden at kende, og vi modnes lidt, kommer vi også til at gøre det bedre.

- Personligt udvikler jeg mig og bliver bedre. Der har været gode kampe imellem. Fordi vi gerne vil frem i banen, kommer der også situationer, der er lidt vanskeligere at forsvare. Men vi har flyttet os som hold, og jeg har flyttet mig, så det er positivt, siger Jannik Vestergaard.

Danskeren var i sidste sæson med i Champions League sammen med Borussia Mönchengladbach, og 25-årige Vestergaard, der har en fortid i Werder Bremen og Hoffenheim, drømmer om mere europæisk deltagelse.

- Vores mål er at kvalificere os til de internationale pladser - allerhelst Champions League. Nu har de største ligaer også de fire bedste med direkte i Champions League, så det er jo også attraktivt, at man som firer ikke skal gennem kvalifikationen længere, siger Jannik Vestergaard, der er så glad for at være i den tyske traditionsklub, at han lukker døren for januars transfervindue.

- Jeg er ikke der, hvor jeg skal nogen steder i januar. Det er slet ikke faldet mig ind, siger han.

Jannik Vestergaard har kontrakt med Borussia Mönchengladbach frem til sommeren 2021.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.