Vestergaard vil have hurtig afklaring på fremtiden
2016-02-10 12:30
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Store, stærke Jannik Vestergaard blev benyttet i en lidt uvant position som defensiv midtbane, da Werder Bremen vandt med 3-1 ude over Bayer Leverkusen i den tyske pokalturnering tirsdag aften.

Han er kendt som en brølstærk centerback, men tirsdag aften befandt danske Jannik Vestergaard sig i en lidt uvant position på den defensive midtbane. Det viste sig at være lidt af et mesterværk fra træner Viktor Skripnik, for Bremen vandt kvartfinalen i den tyske pokalturnering med 3-1 over Bayer Leverkusen. Tilmed på udebane.

Dermed er klubben klar til semifinalen i den tyske pokalturnering.

For Jannik Vestergaard burde det umiddelbart have været en anderledes opgave at spille som defensiv midtbane, men han fungerede reelt som en tredje central forsvarsspiller, hvorfor positionen nok ikke var så uvant alligevel.

- Det fungerede godt. Jeg spillede som en slags ekstra forsvarsspiller. Vi var reelt tre centrale forsvarsspillere, så det var meget kompakt. Vi ville stå dybt og gøre det svært for en stærk modstander at spille. Udover målet, hvor vi sov lidt, var det godkendt. Vi spillede en stærk kamp defensivt, siger den 23-årige dansker til Werder Bremens hjemmeside.

Vestergaards klub har vundet den tyske pokalturnering seks gange - seneste i 2009 - og danskeren ved, at det er en traditionsrig klub, der nu har nået semifinalen, hvor modstanderne kan blive Dortmund, vinderen af Bochum-Bayern München eller vinderen af Heidenheim-Hertha Berlin.

- Jeg kender alt til Bremens cup-historie. For mig er det heller ikke den første semifinale, så på den måde er det heller ikke en ukendt følelse. Jeg ser frem til semifinalen - ligegyldigt hvem, vi møder. Når du kun er et skridt væk, vil du gerne tage skridtet og opleve Berlin (hvor finalen spilles, red.), siger danskeren videre.

Om Vestergaard er tiltænkt flere kampe på den defensive midtbane, melder historien ikke noget om, men med tanke på, at det taktisk var en stor succes, er det nok ikke utænkeligt, at træner Skripnik vil forsøge sig med taktikken igen, hvis eksempelvis Bayern eller Dortmund bliver modstanderen i semifinalen.

SENESTE NYT...
OP | NED