• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Jonas Lössl afviser at være på vej væk fra Mainz: Det er kun rygter

Jonas Lössl afviser at være på vej væk fra Mainz: Det er kun rygter
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge den tyske avis Bild er Mainz interesseret i at komme af med målmand Jonas Lössl. Den danske keeper kender dog intet til rygterne og er klar til at kæmpe for pladsen i målet.

Af Kenneth Jensen

Det var en turbulent første sæson i tysk fodbold for Jonas Lössl, og tidligere onsdag kunne det store tyske medie Bild så fortælle, at sæsonen måske var danskerens første og eneste i Bundesligaen.

I hvert fald gik meldingen på, at Mainz er interesseret i at sælge den danske målmand, fordi klubben er tæt på at hente den transferfrie tyske keeper Rene Adler fra Hamburger SV.

Jonas Lössl havde en svær sæson i tysk fodbold, hvor han med holdet først til sidst sikrede sig overlevelse i Bundesligaen, og hvor han på det personlige plan lukkede mange mål ind og ikke spillede sin bedste sæson bag et - mildest talt - dårligt Mainz-forsvar, der ikke hjalp Lössl meget.

Mod slutningen af sæsonen blev den danske målmand, 28 år, ramt af en knæskade, der holdt ham ude et par kampe og efterfølgende var han på bænken, fordi reservemålmand Jannik Huth havde et par clean sheets, reddede point til holdet og blev foretrukket i målet.

Aktuelt er Jonas Lössl på ferie, og over for tipsbladet.dk fortæller han, at han ikke kender noget til Bilds historie. En historie, som Kicker faktisk skrev allerede tirsdag aften.

- Jeg har stadig to år igen af min aftale, og jeg er glad for at være i Mainz. Jeg er klar til at kæmpe for pladsen, og så må vi se, hvad der sker. Jeg giver den fuld gas, siger den danske målmand til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg kan ikke gøre andet. Det med Rene Adler er et rygte lige nu - også selv om Bild er et troværdigt medie. Som på alle andre positioner kan der komme konkurrenter, så det handler bare om at give den gas. Min vej til spilletid er ved at arbejde hårdt og vise, at jeg skal spille, siger Jonas Lössl.

Den danske keeper er godt i gang med at lade batterierne op efter den hårde sæson i fjor, hvor Mainz ud over 34 kampe i Bundesligaen også havde et Europa League-eventy at forholde sig til. Mentalt var det også en hård sæson, hvor klubben i ligaen lå og flirtede med nedrykningsstregen længe.

Håbet er selvfølgelig, at det bliver en sæson, der kommer til at bedre. Både for Lössl og for Mainz.

- Det var en turbulent sæson med alle de kampe og alle de mål, der gik ind. Men vi reddede os. Vi kom godt i land. Det er det vigtigste, og nu handler det om næste sæson, og jeg tror virkelig på holdet og på, at vi kan præstere bedre. Der er forhåbentlig meget positivt at se frem imod, for potentialet er stort i vores hold, siger Jonas Lössl.

Den danske målmand blev hentet før sidste sæson i franske Guingamp, og han har altså to år igen af sin aftale med den tyske Bundesliga-klub, for hvem han spillede 34 kampe i sidste sæson - heraf 27 i Bundesligaen. I alt havde danskeren seks clean sheets og lukkede 61 mål ind.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Mainz 05's presseafdeling, men her er meldingen, at klubben ikke kommenterer på rygter og derfor ikke ønsker at udtale sig om Jonas Lössl, målmandssituationen og Rene Adler.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.