Leverkusen henter vigtig sejr i Stuttgart

Stuttgart lagde græs til et klassisk tysk Bundesliga-opgør mod Leverkusen, som kunne rejse hjem med en 2-0 sejr.

Bayer Leverkusen havde brug for en sejr, hvis de skulle holde trit med de andre hold i toppen af Bundesligaen.

Inden dagens kamp lå Leverkusen på en niendeplads uden for de europæiske pladser, men med en sejr rykkede de helt op på en fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League-kvalifikation.

Det startede godt for Leverkusen, som efter 20 minutters spil bragte sig foran 1-0, da Leon Bailey sendte en perfekt bold hen til Kai Havertz, som inde i feltet overbevisende sendte bolden ind i nederste højre målhjørne forbi Ron-Robert Zieler.

I anden halvleg kom Stuttgart bedre med og havde flere muligheder for at tippe kampen til deres fordel, men en stærkt spillende Bernd Leno i Leverkusen-målet hold dem fra fadet.

I stedet kunne Lars Bender stige til vejrs ved et hjørnesparket og heade sejren i land.

Berkay Ozcan var tæt på endnu en gang at bringe hjemmeholdet tilbage i kampen minuttet efter, men symptomatisk for Stuttgarts evner foran målet, så udeblev reduceringen.

Stuttgart befinder sig med nederlaget i bunden af tabellen, hvor man har fem point ned til nedrykningsstregen.