• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Makienoks straf efter mareridtsdebut: Skal afsone karantæne

Foto: Getty Images

Simon Makienok blev udvist efter bare seks minutter af sin debut for Dynamo Dresden. Nu har det tyske fodboldforbund idømt ham to spilledages karantæne.

Af Anders Dehn

Hvad debuter angår, findes der ikke meget dårligere af slagsen end den, som Simon Makienok fik for Dynamo Dresden forleden. Angriberen kom ind i kampen mod Darmstadt, men efter bare seks minutter måtte han ud igen.

Dommeren mente, at Makienok stemplede Darmstadt-målmand Marcel Schühen i en kamp om bolden, og det takserede han til direkte rødt kort. Nu har danskeren så fået sin følgestraf fra det tyske fodboldforbund.

Læs også:Makienok fik mareridtsdebut for Dresden

DFB skriver på sin hjemmeside, at det har idømt Makienok to spilledages karantæne. Dermed må han sidde ude, når Dynamo møder først St. Pauli og siden Bochum i de kommende runder.

Det er dels noget hø for Simon Makienok, der formentlig havde drømt om en anden begyndelse på tilværelsen i Tyskland, dels noget hø for Dynamo Dresden. Holdet ligger nemlig sidst i 2. Bundesliga og har dermed brug for alle den hjælp, det kan få.

Læs også:Avis: Makienok gav Superliga-klub en kold skulder

Makienok kan dog glæde sig over, at hans røde kort ikke kostede sejren i weekenden. Darmstadt var allerede foran 3-2, hvilket også blev kampens resultat, da han blev udvist.

Den høje angriber skrev i januar under på en lejeaftale med Dynamo Dresden for resten af sæsonen. Her er han udlejet til fra FC Utrecht, for hvem han gjorde comeback i efteråret efter årelange skadesproblemer.

Læs også:Officielt: Simon Makienok skifter til tysk fodbold

Læs også:Avis: 2. Bundesliga-klubber vil hente Brøndby-tysker

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Der tages nu hul på Europa Playoff, og første opgør står mellem Randers FC og OB.

Mere Superliga

Fokus