Ikke meget skulle have været anderledes, for at Kylian Mbappé var endt i RB Leipzig. Men efter fyringen af Alexander Zorniger ville teenageren ikke skifte, når han ikke kendte den fremtidige træner.

Forleden blev Kylian Mbappé den yngste spiller til at blive nomineret til Ballon d'Or efter et brag af en gennembrudssæson for AS Monaco og en god start på tilværelsen hos Paris Saint-Germain. Men fodboldhistorien var tæt på at forløbe ganske anderledes.

For snart tre år siden var Mbappé således ganske tæt på RB Leipzig; faktisk var alle detaljer på plads, men den unge offensivspiller tøvede. Klubben havde nemlig netop fyret Alexander Zorniger, og den kunne ikke sige, hvem der ville tage over.

Det fortæller Ralf Rangnick, der er sportsdirektør for Bundesliga-klubben.

- Problemet var, at på det tidspunkt havde vi netop skilt os af med Alexander Zorniger, det var også kort efter vinterpausen i 2015. Dengang vidste vi ikke, hvem vores træner skulle være, siger Rangnick til Bild.

- Kylians far sagde til mig, at hvis jeg med sikkerhed kunne sige, at jeg skulle være træner, så ville han straks give mig knægten. Det løfte kunne jeg ikke give i februar.

Alexander Zorniger, der nu er i Brøndby IF, blev fyret 11. februar 2015, og Ralf Rangnick endte faktisk med at tage over. Det var dog først i maj måned, og da var Mbappé-transferen ikke længere aktuel.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Danmark er i VM-pulje med Frankrig, Peru og Australien. Går Danmark videre?