• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Anders Dehn

Michael Schjønberg bringes i spil til trænerjob i 2. Bundesliga

Michael Schjønberg bringes i spil til trænerjob i 2. Bundesliga
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kriseramte Kaiserslautern skal have ny cheftræner, og den tidligere spiller i klubben Michael Schjønberg har angiveligt vist interesse for jobbet. Han er dog ikke favorit, skriver tysk avis.

Af Anders Dehn

Det ser lige nu sort ud for Kaiserslautern, der ligger sidst i 2. Bundesliga med to point efter syv kampe, uden træner og med økonomiske problemer. 

I forgårs fyrede klubben cheftræner Norbert Meier efter den pointfattige sæsonstart, og dermed skal holdet have en ny én af slagsen. Avisen Bild bringer danske Michael Schjønberg, der var med til at blive mestre med Kaiserslautern i 1998, i spil.

Ifølge avisen har Schjønberg allerede indikeret, at han er klar til at hjælpe sin tidligere klub i den nuværende situation. Bild nævner dog først og fremmest trioen Markus Kauczinski, Stefan Ruthenbeck og Maik Walpurgis som mulige efterfølgere til Meier. De tre var senest hos Ingolstadt, Greuther Fürth og Ingolstadt (som afløser for Kauczinski).

Kaiserslautern spiller på mandag mod Union Berlin, og det er endnu usikkert, hvem der kommer til at sidde på trænerbænken for det kriseramte mandskab til den kamp. I øjeblikket har Manfred Paula og Alexander Bugera ansvaret på midlertidig basis. Sikkert synes det dog, at Mads Albæk, som kom til klubben i sommer, ikke spiller den kamp. Han har siddet ude med en skade på det seneste.

Med to point og en trænerfyring efter syv kampe er situationen selvsagt kritisk for Kaiserslautern, men den bliver det kun mere af, at klubben ifølge Bild har stor økonomiske problemer. Rykker klubben ned i 3. Liga, vil det betyde "sikker insolvens", skriver avisen. Er man insolvent, er man et alvorligt skridt tættere på konkurs.

Superliga

Mere Superliga

Fokus