• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Ifølge Bild er den tidligere Superliga-profil blevet tilbageholdt i hjemlandet.

Af Martin Davidsen

Da den tyske storklub Borussia Dortmund i går havde først træning efter sommerferien, var det uden Mohamed Zidan på banen.

Egypteren med fortid i dansk fodbold sidder nemlig fast i Egypten, hvor han ikke kan få lov til at forlade landet. Zidan har været i hjemlandet og genoptræne i løbet af sommeren, men nu kan han altså ikke komme tilbage til Tyskland. Det skriver den tyske avis Bild på sin hjemmeside.

Grunden til Mohamed Zidans situation skal findes i angriberens famiilieforhold. Zidan har længe været eneforsøger af familien, og derfor har han kunne slippe for at aftjene tre års værnepligt.

Men Zidan har nu brugt nogle af sine oenge til at hjælpe en af sine brødre i gang med at starte en virksomhed, og da broderen nu også tjener penge, er Zidan ikke længere den eneste forsøger af familien. Derfor kan han ikke slipe for at aftjene værnepligt, og derfor er han nu blevet tilbageholdt i Egypten.

- Først kunne jeg slet ikke tro på det. Men situationen er virkelig svær. Alligevel håber jeg på, at der i det mindste vil være fundet en løsning i slutningen af august, og at Zidan så igen kan støde til os, siger Dortmunds manager Michael Zorc til Bild.

Ifølge avisen håber Zidan og kompagni på, at hans status som sportsstjerne kan hjælpe ham hjem til Tyskland. Zidan har tidligere på året modtaget en æresmedalje af Egyptens præsident, fordi han og hans holdkammerater på Egyptens landshold vandt Africa Cup of Nations for tredje gang i træk.

Superliga

Mere Superliga

Fokus