• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Norsk forbund bruger gammelt Zlatan-trick på Erling Haaland

Foto: Getty Images

Norge har fået en sand superstjerne i Erling Braut Haaland, og det har fået landets fodboldforbund til at passe lidt ekstra godt på ham.

Af Ole Hoffskov

I Norge vil alle have en bid af teenagesensationen Erling Braut Haaland, og det kan godt være overvældende for en ung mand. Derfor har det norske fodboldforbund valgt at komme Borussia Dortmund-stjernen til undsætning.

Snart samles det norske landshold for at forberede sig til landskampen mod Serbien, og her har forbundet valgt at skærme Erling Braut Haaland for pressen. Kun TV-rettighedshaverne vil få mulighed for at interviewe angriberen på tomandshånd - for den øvrige presse er Haaland kun tilgængelig på pressemødet før kampen sammen med landstræner Lars Lagerbäck.

Læs også:Spurs-playmaker om Eriksen: Jeg prøver ikke at sammenligne mig med ham

Årsagen er, at Erling Braut Haaland ikke skal tappes for energi før den vigtige kamp mod Serbien, og måden, forbundet har valgt at håndtere situationen på, minder til forveksling om den, man i mange år benyttede sig af i Sverige i forhold til Zlatan Ibrahimovic. 

- Vi kan mærke, at Erling er en af de hotteste angribere i fodbold-Europa. Det er ikke bare blandt sportsjournalister. Vi får henvendelser fra underholdningsprogrammer, talkshow, portræt- og dokumentarprogrammer, siger Svin Graff, der er pressechef i det norske fodboldforbund, til VG.

Læs også:Haaland går målamok: Jeg er ikke på 100 procent endnu

Pressechefen påpeger, at det ikke er Borussia Dortmund eller Erling Braut Haaland selv, der har bedt om at blive skånet.

19-årige Erling Braut Haaland har fået en helt fantastisk start i Borussia Dortmund og står noteret for syv mål efter tre kampe. I weekenden blev det til to fuldtræffere i 5-1-sejren over Union Berlin. 

Læs også:Skov blev den store helt for Hoffenheim - Vilde Håland fortsætter med at bombe

Læs også:Dortmund-fænomen lever sit liv efter speciel filosofi

Læs også:Haaland satte Bundesliga-rekord i sin anden kamp

Superliga

Mere Superliga

Fokus