• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga bulibold

Optakt: 1. FC Köln – Bayern München

Optakt: 1. FC Köln – Bayern München

Gæsterne kæmpede sig videre i Champions League onsdag efter forlænget spilletid. Spørgsmålet er, om Köln kan lukrere på det, når de lørdag skal forsøge at forbedre deres statistisk mod Bayern.

Af bulibold

Kampfakta:
Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Dommer: Welz
Kampstart: Lørdag 15:30
TV: Eurosport DK

Holdnyt: 
1. FC Köln: 
Efter fire kampe uden sejr lykkedes det endelig for Köln at få de tre point, da to mål af Bittencourt var nok til at besejre bundholdet Hannover. 
 
Det placerer groft sagt Köln lidt i ingenmandsland på en niendeplads med syv point op til Europa og ni point ned til stregen.
 
Hjemmeholdet har ikke den bedste statistik mod Bayern, som de har tabt de seneste fem opgør mod med en samlet målscore på 2-17. Skal der ændres på det, skal frontløberne til at udvise mere målfarlighed end hidtil. På hjemmebane har de blot 12 gange i 13 kampe fundet vej til netmaskerne, og de skal i gennemsnit bruge 15 forsøg på at score, hvilket gør dem til det dårligste hold i Bundesligaen.
 
Vogt er eneste mand, der er tvivlsom for Köln, og hvis han ikke når at blive klar, står Gerhardt til at overtage pladsen. Danske Frederik Sørensen ligner en starter. Alt afhængigt af om Köln forsøger sig med tre eller fem mand i forsvaret bliver det enten som midterstopper eller på højreback.
 
Bayern München:
Sydtyskerne leverede en fantastisk kamp onsdag, hvor de vendte 0-2 til 4-2 og sendte Juventus ud af Champions League i en af årets mest seværdige kampe.
 
Selvom mestrene endte som sejrsherrer, var det interessant at se, hvordan Bayern i store dele af kampen blev udmanøvret rent taktisk. Selvom Köln selvfølgelig ikke har samme kvalitet som Juventus, bliver det alligevel spændende at se, om sydtyskerne har taget ved lære af kampen, og hvorvidt Köln vil forsøge sig med nogle af de samme midler, som Alegri gjorde.
 
Benatia havde en sløj kamp mod Juventus og blev flået ud i pausen, og selvom enkelte spillere måske har brug for et hvil, så starter han næppe inde i lørdagens kamp.
 
Det samme gør hverken Badstuber, Boateng eller Martinez. Sidstnævnte er tilbage på træningsbanen, men det virker mere sandsynligt, at han igen sidder over for så at være helt klar efter landskampspausen. Robben er fortsat tvivlsom.
 
Karantæner: 
1. FC Köln: Ingen
Bayern München: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
1. FC Köln: Horn - Sörensen, Mavraj, Heintz - Risse, Vogt, M. Lehmann, Hector - Bittencourt, Gerhardt - Modeste
Bayern München: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Coman, T. Müller, Thiago, F. Ribery - Lewandowski
 
Vidste du, at...:
sidst de to hold mødtes i Köln, havde Alonso 213 boldberøringer? Det er rekord, siden man i 1999 indførte dataoptælliing ved samtlige Bundesliga-kampe. 
 
Dom:  
Bayern har i denne sæson var skræmmende skarpe efter at have været i aktion i Europa. Syv sejre er det indtil videre blevet til, og den ottende kommer også lørdag. Det bliver dog tæt. 1-0 til gæsterne.

Læs flere optakter, interviews, analyser og meget mere om tysk fodbold hos Bulibold

Superliga

Mere Superliga

Fokus